Connect with us

technokrata

Beperelték az Oracle-t

Dotkom

Beperelték az Oracle-t

Az IBM beperelte a céget, mivel elcsábította egy korábbi vezetőjét.

Az IBM beperli a lázadó igazgatót Az IBM jogi eszközökkel próbálja megakadályozni, hogy a korábban 31 évig az IBM-nél dolgozó Joanne Olsen átigazolhasson a rivális Oracle-hoz. Az IBM vádja szerint a szolgáltatási osztály korábbi igazgatója megsértette a piaci versenyről szóló megállapodást.
 

Az Oracle részvényenként 60 centes profitot termelt a májusban véget érő negyedévben, ami jelentősen meghaladja az 54 centes elemzői várakozásokat.

A világ második legnagyobb szoftvercége a tavalyi megfelelő időszakhoz képest 14 százalékkal nagyobb értékben, 3,1 milliárd dollárért adott el új szoftvereket, ami a vállalat saját, 3-13 százalékos növekedésről szóló előrejelzésénél is jobb eredmény. A felvásárlás előtt veszteséges Sun Microsystems 400 millió dollárt tett hozzá az Oracle üzemi nyereségéhez.

Európában kifejezetten jó forgalmat bonyolított le a cég, ami meglepte az elemzőket, hiszen a világ javarészt az európai gazdaság lejtmenetétől fél. Az Oracle részvényei 4 százalékot emelkedtek a bejelentés hatására.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp