Connect with us

Ingyen laptop, ha e-mailt küldesz!

Dotkom

Ingyen laptop, ha e-mailt küldesz!

Ericsson promóció, „hogy növeljék a márka ismertséget, eladást.”

Bedőlt a szövegnek? Pedig nem kellett volna – az ugyanis átverés, olyan figyelemfelkeltés, amely valótlanságot tartalmaz. A hoax angolul már régóta kering a világhálón, s a magyar netet is immár másodszor öntötte el. A Virusbuster szakemberei a napokban azt észlelték: csaknem egy év szünet után ismét nagy tömegben kezdett áradni egy kéretlen levél, amely – pusztán továbbküldéséért – ingyenes laptopot helyez kilátásba.

Tárgy: Promóció
Kedves Címzettek!
Az Ericsson promóciós laptopokat osztogat, hogy növeljék a márka ismertséget, eladást. Ha részt akarsz venni a promócióban, 8 embernek kell ezt az üzenetet elküldeni, és egy Ericsson T18 Laptop üti a markod. Ha 20 embernek küldöd el az emailt, a jutalmad egy Ericsson R320 Laptop lesz. Ne feledd a küldött email másolatába betenni az anna.swelung@ericsson.com email címet.
Sok sikert kívánok az új laptophoz.

Miért ne küldjem tovább a levelet?
Nemzetgazdasági szinten, de akár csak egy vállalat emberállományát figyelembe véve, a felesleges e-mailek küldözgetésével, elolvasásával és törlésével elvesztegetett idő komoly, forintban mérhető kárt okoz. A levelezőszerverek felesleges terhelése szintén veszteség, még ha összegszerűen jóval kisebb is az előbbi tételnél.

Csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, az Ericsson maga is szükségesnek ítélte tisztázni az ügyet. Tavaly sajtóközleményben figyelmeztették a nagyérdeműt, most Gyakran Ismételt Kérdések weblapjukon olvasható: a lánclevél csalás, Anna Swelung nevű dolgozójuk nincs, s nyomozást indítottak annak kiderítésére, ki indította el a lavinát. Mellesleg a T18 és az R320 két ősöreg, régóta nem gyártott mobiltelefon típusjele – laptopról tehát végképp nincs szó.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom