Connect with us

technokrata

Ingyen laptop, ha e-mailt küldesz!

Dotkom

Ingyen laptop, ha e-mailt küldesz!

Ericsson promóció, „hogy növeljék a márka ismertséget, eladást.”

Bedőlt a szövegnek? Pedig nem kellett volna – az ugyanis átverés, olyan figyelemfelkeltés, amely valótlanságot tartalmaz. A hoax angolul már régóta kering a világhálón, s a magyar netet is immár másodszor öntötte el. A Virusbuster szakemberei a napokban azt észlelték: csaknem egy év szünet után ismét nagy tömegben kezdett áradni egy kéretlen levél, amely – pusztán továbbküldéséért – ingyenes laptopot helyez kilátásba.

Tárgy: Promóció
Kedves Címzettek!
Az Ericsson promóciós laptopokat osztogat, hogy növeljék a márka ismertséget, eladást. Ha részt akarsz venni a promócióban, 8 embernek kell ezt az üzenetet elküldeni, és egy Ericsson T18 Laptop üti a markod. Ha 20 embernek küldöd el az emailt, a jutalmad egy Ericsson R320 Laptop lesz. Ne feledd a küldött email másolatába betenni az anna.swelung@ericsson.com email címet.
Sok sikert kívánok az új laptophoz.

Miért ne küldjem tovább a levelet?
Nemzetgazdasági szinten, de akár csak egy vállalat emberállományát figyelembe véve, a felesleges e-mailek küldözgetésével, elolvasásával és törlésével elvesztegetett idő komoly, forintban mérhető kárt okoz. A levelezőszerverek felesleges terhelése szintén veszteség, még ha összegszerűen jóval kisebb is az előbbi tételnél.

Csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, az Ericsson maga is szükségesnek ítélte tisztázni az ügyet. Tavaly sajtóközleményben figyelmeztették a nagyérdeműt, most Gyakran Ismételt Kérdések weblapjukon olvasható: a lánclevél csalás, Anna Swelung nevű dolgozójuk nincs, s nyomozást indítottak annak kiderítésére, ki indította el a lavinát. Mellesleg a T18 és az R320 két ősöreg, régóta nem gyártott mobiltelefon típusjele – laptopról tehát végképp nincs szó.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő