Connect with us

Lendületben a Gigaset

Dotkom

Lendületben a Gigaset

Gigaset Communications negyedéves eredmények

2010 első negyedévében a Gigaset Communications GmbH jelentősen növelte működési bevételét és hatékonyságát. A 125 millió eurós bevétel mellett az EBITDA mértéke körülbelül 17,7 millió euró volt. Ugyanez az érték az előző év első negyedévében sokkal alacsonyabb volt: –17,6 millió euró 140 milliós bevétel mellett. Ez világosan jelzi, hogy a vállalatnál végbement szerkezeti átalakítások, amelyek során az ARQUES Industries AG 80%-os tulajdonrészre tett szert, lendületet adtak. Elsősorban Európában képes volt növelni piaci részesedését.

Ehhez hozzájárult, hogy 2009-ben a Gigaset Communications intenzív kiadáscsökkentő lépéseket hajtott végre, csökkentette alkalmazottai számát, és főtevékenységére, a telefóniára összpontosított. 2010-re a cég mintegy 50 millió eurós bevételre, és befektetés-megtérülésének jelentős javulására számít.

A teljes bevétel éves összehasonlításban némi visszaesést mutat, a veszteséges Broadband és WiMAX üzletágak 2009. júliusi, és a Home Media 2009. októberi eladásának eredményeképpen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom