Connect with us

technokrata

A Magyar Telekom korlátok nélküli videokonferencia-szolgáltatást vezet be

Dotkom

A Magyar Telekom korlátok nélküli videokonferencia-szolgáltatást vezet be

Időt és pénzt takaríthatnak meg a vállalatok.

Globális videokonferencia-megoldássá vált a Magyar Telekom telepresence-szolgáltatása, amely eddig döntően a Magyar Telekom és a Deutsche Telekom telephelyei közötti kommunikációt szolgálta. A vállalat együttműködési szerződést kötött a TATA Communicationsszel, amelynek nemzetközi hálózata révén a hazai cégek 2010 második felétől akár kontinenseket átívelő telepresence-kapcsolatokat is tudnak majd létesíteni. A szolgáltatás igénybevételéhez a Magyar Telekom innovációs központjában kell majd időpontot foglalniuk.
 

A Magyar Telekom a napokban mutatta be a még tesztelés alatt álló videokonferencia-szolgáltatást, amely az eddig vállalatokon belül működő videokonferencia-rendszereket immár biztonságosan összeköthetővé teszi országos és nemzetközi szinten. Ez az új, nyílt videohálózati szolgáltatás, a Videogate együttműködést biztosít a világ legelterjedtebb (hd és sd) videokonferencia-rendszerei, valamint a videoképes mobiltelefonok között.

Az üzleti partnerek költséget és időt spórolnak, illetve szervezetük hatékonyságát növelik, ha utazások helyett videokonferenciák használatával bonyolítják megbeszéléseiket, tárgyalásaikat. Ma már ugyanis alig van olyan feladat, amit online kapcsolattartással ne lehetne végrehajtani – mondta a bemutatón Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a vállalati szolgáltatások üzletág, a T-Systems vezetője.

A T-Systems legutóbbi, közép- és nagyvállalatok körében végzett felmérése szerint a cégvezetők többsége egyetért azzal a megállapítással, hogy a videokonferenciák révén hatékonyabbá tehető a kommunikáció és felgyorsítható a döntéshozatal. Azonban egyrészt biztonsági okokból, másrészt a külső partnerek technikai nehézségei (nincs vagy nem megfelelő videokapcsolat) miatt eddig döntően csak házon belül használták ezt a szolgáltatást. Előbbi esetében a vállalati tűzfalak biztonságos átjárásának hiányosságai, utóbbinál pedig a működő videokonferencia-rendszerek limitált száma hátráltatta a videokonferenciázás széles körű elterjedését.

A Magyar Telekom nyílt videohálózati fejlesztése, a Videogate egyrészt az előbbiekben felsorolt kihívásokra nyújt innovatív megoldást, másrészt túl is lép a jelenleg a piacon elérhető szolgáltatási kínálaton. A Videogate ugyanis olyan nyilvános videokommunikációs infrastruktúrát biztosít országos vagy akár nemzetközi hálózat kialakításával, amelyhez bármilyen videoképes eszközzel (tárgyalótermi ip-s és isdn-es videokonferencia-rendszerek, szoftveralapú videomegoldások, videoképes mobiltelefonok), bármilyen hálózati környezetben (nyílt internet, tűzfallal védett vállalati lan, mobil internet, pstn) a legegyszerűbb módon (telefonhíváshoz hasonlóan) lehet csatlakozni. A szolgáltatás lehetővé teszi élő kamerakép adásával párhuzamosan képes és szöveges tartalmak, így többek közt dokumentumok, prezentációk továbbítását is a felhasználók között. A Videogate ki tudja egészíteni a vállalatok saját dedikált, központi intelligenciával ellátott, teljes funkcionalitású, költséges videokonferencia-hálózatait is. A szolgáltatáscsomag részeként ugyanakkor a professzionális videokonferencia-rendszert működtető ügyfelek kiemelkedő IP Complex Plusz VPN elérést is igénybe vehetnek. A Magyar Telekom a videokonferencia-hívások lebonyolításához egyedi hívószámmal és pin-kódos védelemmel ellátott dedikált (virtuális) videokonferencia-szobát is a felhasználók rendelkezésére bocsát. A vállalat szakemberei szerint ezzel a professzionális infokommunikációs megoldással a cégek többek közt a képzéssel, tanácsadással, készségfejlesztéssel, tréninggel, több helyszínes dokumentumkezeléssel, ügyfélkapcsolattal, vezetői döntéstámogatással vagy havi riportolással összefüggő feladataikat tudják az eddigieknél jóval hatékonyabban, egyúttal időveszteség nélkül és kiadáscsökkentő módon elvégezni. A nyílt videohálózati Videogate szolgáltatás további tervei között szerepel a telepresence-rendszerek bekapcsolhatóságának megoldása, így gyakorlatilag bármilyen két videoképes eszköz összekapcsolhatóvá válik.

A kommunikációs rendszer használatának előnyei különösen akkor mutatkoznak meg, ha világszintű vagy országos problémák keletkeznek, például amikor az izlandi vulkán kitörése miatt korlátozták a légi forgalmat, vagy amikor terjedni kezdett a H1N1-vírus, illetve Magyarországon több települést elöntött az árvíz. Jelenleg még tart a nyílt videohálózat próbaidőszaka a kiválasztott közép- és nagyvállalati ügyfelek bevonásával. A tesztelési periódus tapasztalatai alapján fogják a szakemberek véglegesíteni ezt a szolgáltatást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő