Connect with us

technokrata

Támadás alatt a Windows XP tulajok

Dotkom

Támadás alatt a Windows XP tulajok

Már kihasználják azt a biztonsági rést az online támadók, amit nemrég fedeztek fel a Microsoft mindmáig legsikeresebb operációs rendszerében.

Jerry Bryan, a Microsoft csoportmenedzsere elismerte, hogy létezik egy javítatlan hiba a Windows XP-ben, amit már kihasználnak az Interneten. A szakember ugyanakkor igyekezett azt is gyorsan kijelenteni, hogy (egyelőre) csak korlátozott mértékben tapasztaltak erre a sebezhetőségre alapuló támadásokat. „Ismételten felhívjuk Windows 2000, Vista, 7, Server 2008 operációs rendszereinket használók figyelmét, hogy nem érintettek, [..] Windows XP-t használó ügyfeleinknek ajánljuk a Microsoft FixIt által biztosított információk elolvasását és alkalmazásba vételét.” – nyilatkozta Bryan.

Maga a sebezhetőség a Windows Help and Support Centerében található, és lehetővé teszi egy támadó számára, hogy a sebezhető operációs rendszert futtató PC-k felett átvegye az ellenőrzést. Amennyiben sikerrel csábítja el a felhasználót egy ártó szándékkal létrehozott weboldalra, akkor a monitor előtt ülő a használt böngészőtől függetlenül áldozatul fog esni a támadásnak. A sérülékenységet egyébként Tavis Ormandy, a Google egyik kutatója fedezte fel, illetve tett közzé róla elképzelést bizonyító kódot. Ki is váltotta a Microsoft neheztelését a szakértő ezzel a lépéssel, mivel Redmond szerint így nem maradt elég idejük egy patch idő előtti elkészítésére.

helpandsupportcenter.gif

Tegnap este jelentette a Sophos, hogy már észleltek az Interneten erre a sebezhetőségre alapuló támadásokat. Az antivírus szoftverekkel foglalkozó vállalat saját termékei Troj/Drop-FS néven ismerik fel a kártevőt. Emellett lehetővé tették az aggódó internetezők számára a trójai ingyenes felderítését és információt is biztosítanak annak eltávolításáról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő