Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes Norton Online Family a családok biztonságáért

Dotkom

Ingyenes Norton Online Family a családok biztonságáért

Ingyenes internetbiztonsági megoldás a Symantec-től.

 

Személyre szabható
Chat kontroll A szülők az azonnali üzenetváltás minden módját ellenőrizhetik, megszabhatják kivel cseteljen gyerekük, ill. a párbeszéd csoporthoz új barátokat is adhatnak.

Weboldal figyelés – A fiatalabb korosztály részére lehetőség van mindössze pár biztonságos weboldal látogatását engedélyezni, míg az idősebb gyerekek számára akár bármilyen weboldal látogatása megengedett lehet, viszont ebben az esetben a szülők zászlókkal jelölhetik meg a nem kívánatos oldalakat, így a gyerekek dönthetik el, ráklikkelnek-e vagy sem.

Személyes adatok védelme – A NOF segítségével nyomon lehet követni, avagy blokkolni a személyes információkat, telefonszámokat, címeket, amely adatokat a gyerekek szándékosan, vagy véletlenül elküldhetnek csetelés közben, vagy közösségi oldalakon keresztül.

Amint arról tegnap beszámoltunk, a Symantec elérhetővé tette online családbiztonsági szolgáltatását, a Norton Online Family-t. Az ingyenes szolgáltatás 25 nyelven kínál védelmet a családoknak a világhálón leselkedő veszélyek ellen. A Norton Online Family (NOF), amely eddig csak angol nyelven létezett, az első olyan világszerte ingyenesen elérhető szolgáltatás, amely nem csupán a nem megfelelő tartalmú weblapokat blokkolja, hanem hozzásegíti a szülőket, hogy gyermekeik online tevékenységének aktív részesei lehessenek, és a biztonságos internethasználatra nevelhessék őket.

Rugalmas megoldásokat kínál a gyerekek napi internethasználatának korlátozása terén. A NOF hatékonyan blokkolja a nem kívánatos tartalmakat, miközben a teljeskörű biztonsággal kapcsolatos nyílt kommunikációra bátorítja a szülőket és gyerekeiket – a szülők és gyerekek együtt alkothatják meg a “Házirendet” az internet használatára vonatkozóan. A szülők egyértelmű szabályokat állíthatnak fel, ellenőrizhetik a gyerekek által használt keresőszavakat, és többet tudhatnak meg arról, csemetéjük miként van jelen a különböző közösségi oldalakon.

A NOF valós idejű üzenetküldési lehetőséget is magában foglal, amely lehetővé teszi, hogy a gyerekek üzenjenek szüleiknek, amikor egy blokkolt weboldalra szeretnének látogatni. Mivel a szolgáltatás internet alapú, a szülőknek az a lehetőség is biztosított, hogy bárhonnét, bármikor, bármilyen számítógépről bejelentkezzenek és változtassanak a beállításokon, vagy egyszerűen csak figyelemmel kísérjék gyermekük online aktivitását.

A Norton Online Family időrendi sorrendben készíti el a jelentéseket. A weboldal ellenőrző például minden, nagy kiterjesztésű extra URL-t kiiktat, amelyet más szolgáltatások képtelenek kezelni. A jelentés a gyerekek által látogatott honlapok kisméretű ikonjait is tartalmazza, így sokkal áttekinthetőbb és érthetőbb a riport.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés