Connect with us

technokrata

Ingyenes Norton Online Family a családok biztonságáért

Dotkom

Ingyenes Norton Online Family a családok biztonságáért

Ingyenes internetbiztonsági megoldás a Symantec-től.

 

Személyre szabható
Chat kontroll A szülők az azonnali üzenetváltás minden módját ellenőrizhetik, megszabhatják kivel cseteljen gyerekük, ill. a párbeszéd csoporthoz új barátokat is adhatnak.

Weboldal figyelés – A fiatalabb korosztály részére lehetőség van mindössze pár biztonságos weboldal látogatását engedélyezni, míg az idősebb gyerekek számára akár bármilyen weboldal látogatása megengedett lehet, viszont ebben az esetben a szülők zászlókkal jelölhetik meg a nem kívánatos oldalakat, így a gyerekek dönthetik el, ráklikkelnek-e vagy sem.

Személyes adatok védelme – A NOF segítségével nyomon lehet követni, avagy blokkolni a személyes információkat, telefonszámokat, címeket, amely adatokat a gyerekek szándékosan, vagy véletlenül elküldhetnek csetelés közben, vagy közösségi oldalakon keresztül.

Amint arról tegnap beszámoltunk, a Symantec elérhetővé tette online családbiztonsági szolgáltatását, a Norton Online Family-t. Az ingyenes szolgáltatás 25 nyelven kínál védelmet a családoknak a világhálón leselkedő veszélyek ellen. A Norton Online Family (NOF), amely eddig csak angol nyelven létezett, az első olyan világszerte ingyenesen elérhető szolgáltatás, amely nem csupán a nem megfelelő tartalmú weblapokat blokkolja, hanem hozzásegíti a szülőket, hogy gyermekeik online tevékenységének aktív részesei lehessenek, és a biztonságos internethasználatra nevelhessék őket.

Rugalmas megoldásokat kínál a gyerekek napi internethasználatának korlátozása terén. A NOF hatékonyan blokkolja a nem kívánatos tartalmakat, miközben a teljeskörű biztonsággal kapcsolatos nyílt kommunikációra bátorítja a szülőket és gyerekeiket – a szülők és gyerekek együtt alkothatják meg a “Házirendet” az internet használatára vonatkozóan. A szülők egyértelmű szabályokat állíthatnak fel, ellenőrizhetik a gyerekek által használt keresőszavakat, és többet tudhatnak meg arról, csemetéjük miként van jelen a különböző közösségi oldalakon.

A NOF valós idejű üzenetküldési lehetőséget is magában foglal, amely lehetővé teszi, hogy a gyerekek üzenjenek szüleiknek, amikor egy blokkolt weboldalra szeretnének látogatni. Mivel a szolgáltatás internet alapú, a szülőknek az a lehetőség is biztosított, hogy bárhonnét, bármikor, bármilyen számítógépről bejelentkezzenek és változtassanak a beállításokon, vagy egyszerűen csak figyelemmel kísérjék gyermekük online aktivitását.

A Norton Online Family időrendi sorrendben készíti el a jelentéseket. A weboldal ellenőrző például minden, nagy kiterjesztésű extra URL-t kiiktat, amelyet más szolgáltatások képtelenek kezelni. A jelentés a gyerekek által látogatott honlapok kisméretű ikonjait is tartalmazza, így sokkal áttekinthetőbb és érthetőbb a riport.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő