Connect with us

Fontos Adobe Flash javítás – telepítsük!

Dotkom

Fontos Adobe Flash javítás – telepítsük!

Elsősorban az online játékok kedvelői számára érdemes mihamarabb alkalmazásba venni a frissítést.

Amint arról a múlt héten írtunk, kritikus hibákra bukkantak az Adobe szoftvereiben, konkrétan a Flash Playerben, a Readerben és az Acrobatban. Ennek kihasználásával a támadók képesek malware-t telepíteni a sebezhető rendszeren, ezt követően pedig tetszés szerint megtehetnek bármit a felhasználó számítógépén: például adatokat nézhetnek meg, módosíthatnak vagy törölhetnek.

Nem vette félvállról az esetet az Adobe, hiszen nem is vehette, mivel az online bűnözők már kihasználták a biztonsági réseket. A fejlesztővállalat ezért a napokban elérhetővé tette a Flash Player legújabb, 10.1-es változatát, mely már rendelkezik a szükséges patch-csel. A másik két szoftver egyelőre még nem vált védetté, a biztonsági frissítések tesztelése zajlik jelenleg. Az Adobe ígérete szerint június 29-e előtt nem is várható az újabb változatok megjelenése.

Korábbi beszámolónk szerint biztonságossá tehetők a sebezhető rendszerek is, csupán törölni kell a PDF állományokat kezelni tudó alkalmazások authplay.dll állományát. Utóbbi a C:/Program Files/Adobe/Reader 9.0/Reader/authplay.dll illetve a C:/Program Files/Adobe/Acrobat 9.0/Acrobat/authplay.dll elérési útvonalon található. Igaz, a file-ok letörlésével megnyitásukkor hibát fognak jelezni az SWF tartalommal bíró PDF állományok.

Érdemes megtenni ezt a beavatkozást? Nos, abban az esetben igen, ha gyakran kapunk PDF file-okat, és így nem lehetünk biztosak abban, hogy egyikük sem mentes ártalmas kódoktól. A Websense elemzése szerint a sebezhetőség nyilvánosságra bukkanása után eltelt öt napban (egészen szerdáig) egyetlen nagy antivírus szoftver sem volt képes felismerni a fenyegetést, azaz nem támaszkodhattunk a vírusirtó alkalmazásokra ebben az esetben.

 

Adobe Flash Player 10.1 letöltéseSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom