Connect with us

technokrata

Fontos Adobe Flash javítás – telepítsük!

Dotkom

Fontos Adobe Flash javítás – telepítsük!

Elsősorban az online játékok kedvelői számára érdemes mihamarabb alkalmazásba venni a frissítést.

Amint arról a múlt héten írtunk, kritikus hibákra bukkantak az Adobe szoftvereiben, konkrétan a Flash Playerben, a Readerben és az Acrobatban. Ennek kihasználásával a támadók képesek malware-t telepíteni a sebezhető rendszeren, ezt követően pedig tetszés szerint megtehetnek bármit a felhasználó számítógépén: például adatokat nézhetnek meg, módosíthatnak vagy törölhetnek.

Nem vette félvállról az esetet az Adobe, hiszen nem is vehette, mivel az online bűnözők már kihasználták a biztonsági réseket. A fejlesztővállalat ezért a napokban elérhetővé tette a Flash Player legújabb, 10.1-es változatát, mely már rendelkezik a szükséges patch-csel. A másik két szoftver egyelőre még nem vált védetté, a biztonsági frissítések tesztelése zajlik jelenleg. Az Adobe ígérete szerint június 29-e előtt nem is várható az újabb változatok megjelenése.

Korábbi beszámolónk szerint biztonságossá tehetők a sebezhető rendszerek is, csupán törölni kell a PDF állományokat kezelni tudó alkalmazások authplay.dll állományát. Utóbbi a C:/Program Files/Adobe/Reader 9.0/Reader/authplay.dll illetve a C:/Program Files/Adobe/Acrobat 9.0/Acrobat/authplay.dll elérési útvonalon található. Igaz, a file-ok letörlésével megnyitásukkor hibát fognak jelezni az SWF tartalommal bíró PDF állományok.

Érdemes megtenni ezt a beavatkozást? Nos, abban az esetben igen, ha gyakran kapunk PDF file-okat, és így nem lehetünk biztosak abban, hogy egyikük sem mentes ártalmas kódoktól. A Websense elemzése szerint a sebezhetőség nyilvánosságra bukkanása után eltelt öt napban (egészen szerdáig) egyetlen nagy antivírus szoftver sem volt képes felismerni a fenyegetést, azaz nem támaszkodhattunk a vírusirtó alkalmazásokra ebben az esetben.

 

Adobe Flash Player 10.1 letöltéseSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő