Connect with us

technokrata

Az SAP-felhasználókra hajt a MorphoLogic

Dotkom

Az SAP-felhasználókra hajt a MorphoLogic

A MorphoLogic Lokalizáció Kft. új fejlesztése, az ELMS abban segít, hogy az SAP vállalatirányítási rendszereikben lévő egyedi fejlesztések és adatok szinte teljesen automatizálva váljanak elérhetővé a leányvállalatok számára.

A természetes nyelvek gépi feldolgozásának kutatásában és a gyakorlati fejlesztésekben is több mint tízéves tapasztalattal rendelkező MorphoLogic leányvállalata, a MorphoLogic Lokalizáció Kft. a napokban mutatta be a Enterprise Language Management System (ELMS) elnevezésű megoldását. Az ELMS egy olyan rendszer, amellyel az SAP-rendszert futtató vállalatok nyelvi tartalmaikat hatékonyan és magas minőségben tudják az igényelt nyelvekre lefordítani – olvasható a társaság közleményében. Az SAP ERP rendszer sikerességének az egyik kulcsa, hogy nagymértékben testre szabható és több mint harminc nyelven szállítják. Azonban a legnagyobb és a legrugalmasabb rendszer sem fed le minden funkciót, amire az ügyfeleknek igényük lenne. Kisebb-nagyobb mértékű egyedi fejlesztésre, testre szabásra minden vállalatnál szükség van. Ahhoz, hogy ezek a módosítások, fejlesztések a leányvállalatoknál is elérhetők legyenek az adott ország nyelvén, le kell fordítani őket: ez a folyamat a lokalizáció.

A programot az SAP-rendszerek lokalizációs környezetének és az ügyfelek igényeinek alapos ismeretére alapoztuk – mondta el Bessenyei Gábor, a MorphoLogic Lokalizáció Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a különböző fejlesztések, customizing-bejegyzések fordítása a nyelvi kompetencia mellett különleges technikai tudást is igényel, amellyel a világon is csak nagyon kevesen rendelkeznek rajtuk kívül. Az Új Magyarország program által is támogatott ELMS-rendszer alapvetően saját fejlesztésű és már meglévő eszközök összehangolása annak érdekében, hogy az SAP-rendszertartalmak fordítása a legmesszebb menőkig automatizált legyen, mind a munkafolyamatok szempontjából, mind nyelvi szempontból. Bessenyei a Napinak elmondta, hogy a támogatás mértéke 34 millió forint volt, ami a teljes projekt 40 százalékát tette ki. A társaság reményei szerint egy-két éven belül megtérülhet a befektetés. A szoftvert kétféle konstrukcióban kínálja a társaság: licenc és SaS (Software as Service), ez utóbbi szolgáltatással egybekötött havi átalánydíjat jelent. A társaság vezetője a Napinak elmondta, hogy számos tényező alakítja a felhasználói árat (rendszerkörnyezet, nyelvek száma, feldolgozandó sorok száma, elvárt rendelkezésre állás és így tovább), ezért e paraméterek után egyéni ajánlat alapján alakul ki az ár. Listaáron nagyságrendileg 7000 euró a licenc és 900 euró a havi átalány.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd