Connect with us

technokrata

Veszélyben a netes játékok rajongói

Dotkom

Veszélyben a netes játékok rajongói

Kritikus hibákra bukkantak a Flash Playerben és az Adobe Readerben.

Komoly IT-biztonsági kockázatot jelent az Adobe Flash Playerének és PDF file-ok olvasására alkalmas Readerének használata. A fejlesztő ugyanis bejelentette, hogy olyan biztonsági résre akadtak az alkalmazásokban, amelyre javítás még nincs, ám az Interneten már kihasználják a sebezhetőséget. Ha sikerrel jár a támadó, akkor akár az egész számítógép felett átveheti az ellenőrzést, miközben a gyanútlan felhasználó egy Flash játékon kattintgat éppen.

Az érintett szoftverek közé tartozik az Adobe Flash Player 10.0.45.2, 9.0.262 és az ennél korábbi 10.0.x és 9.0.x változatok Windows-os, Mac-es, linuxos és Solaris-os kiadásai. Emellett az Adobe Reader és Acrobat 9.3.2 illetve korábbi, 9.x verzióinak Windows, Macintosh és Unix környezetekben használható kiadásai szintén hordozzák magukban a biztonsági rést. Ugyanakkor a Flash Player 10.1 RC és az Adobe Reader és Acrobat 8.x változatai az első vizsgálatok szerint mentesek a nemrég felfedezett sérülékenységtől.

Mivel jelenleg nem áll rendelkezésre patch, alternatív megoldásokhoz érdemes folyamodni, a sikeres támadás kockázatának csökkentése végett. Flash Player esetében az új, RC változatra való áttérés nyújthat (ideiglenes) megoldást, míg a PDF állományokat kezelni tudó alkalmazások authplay.dll állományának törlése szünteti meg a sebezhetőséget. Utóbbi a C:/Program Files/Adobe/Reader 9.0/Reader/authplay.dll illetve a C:/Program Files/Adobe/Acrobat 9.0/Acrobat/authplay.dll elérési útvonalon található. Igaz, a file-ok letörlésével megnyitásukkor hibát fognak jelezni az SWF tartalommal bíró PDF állományok.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő