Connect with us

Hirdetés

technokrata

Veszélyben a netes játékok rajongói

Dotkom

Veszélyben a netes játékok rajongói

Kritikus hibákra bukkantak a Flash Playerben és az Adobe Readerben.

Komoly IT-biztonsági kockázatot jelent az Adobe Flash Playerének és PDF file-ok olvasására alkalmas Readerének használata. A fejlesztő ugyanis bejelentette, hogy olyan biztonsági résre akadtak az alkalmazásokban, amelyre javítás még nincs, ám az Interneten már kihasználják a sebezhetőséget. Ha sikerrel jár a támadó, akkor akár az egész számítógép felett átveheti az ellenőrzést, miközben a gyanútlan felhasználó egy Flash játékon kattintgat éppen.

Az érintett szoftverek közé tartozik az Adobe Flash Player 10.0.45.2, 9.0.262 és az ennél korábbi 10.0.x és 9.0.x változatok Windows-os, Mac-es, linuxos és Solaris-os kiadásai. Emellett az Adobe Reader és Acrobat 9.3.2 illetve korábbi, 9.x verzióinak Windows, Macintosh és Unix környezetekben használható kiadásai szintén hordozzák magukban a biztonsági rést. Ugyanakkor a Flash Player 10.1 RC és az Adobe Reader és Acrobat 8.x változatai az első vizsgálatok szerint mentesek a nemrég felfedezett sérülékenységtől.

Mivel jelenleg nem áll rendelkezésre patch, alternatív megoldásokhoz érdemes folyamodni, a sikeres támadás kockázatának csökkentése végett. Flash Player esetében az új, RC változatra való áttérés nyújthat (ideiglenes) megoldást, míg a PDF állományokat kezelni tudó alkalmazások authplay.dll állományának törlése szünteti meg a sebezhetőséget. Utóbbi a C:/Program Files/Adobe/Reader 9.0/Reader/authplay.dll illetve a C:/Program Files/Adobe/Acrobat 9.0/Acrobat/authplay.dll elérési útvonalon található. Igaz, a file-ok letörlésével megnyitásukkor hibát fognak jelezni az SWF tartalommal bíró PDF állományok.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés