Connect with us

technokrata

Elhagyja a tőzsdét a TvNetWork

Dotkom

Elhagyja a tőzsdét a TvNetWork

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a TvNetWork igazgatósága, ahol többek közt a társaság részvényeinek BÉT-ről történő kivezetéséről (illetve ehhez kapcsolódóan saját részvények megszerzéséről) döntenek majd.

Ez a korábbi állásponthoz képest gyökeres fordulatot jelent, korábban még arról volt szó, hogy az egyik nagytulajdonossal, a Digivel összeolvadva a parketten marad a cég. Nemes Attila igazgatósági tag lapunk megkeresésére elmondta, viszonylag friss a kivezetés ötlete, ő csak a múlt héten értesült róla. Ráadásul esélyesebb, hogy a saját részvények vásárlását követően nem a Digi, hanem a jelenleg 32,99 százalékos tulajdonrésszel bíró (ám a közkézhányadból kikerülő saját részvények vétele után a törvényben előírt 33 százalékos határ fölé csúszó) holland Carose B.

V. teszi majd meg a kivezetési ajánlatot. Az árfolyam a törvény vonatkozó passzusa alapján a jelen állás szerint legalább 298 forint lenne (ez az elmúlt fél év forgalommal súlyozott átlagára), ám Nemes szerint valószínűleg a Digi eredeti, februári terveinek megfelelően a Carose is 300 forinton teszi meg ajánlatát (a holland cég maga is ennyiért vásárolt legutóbb). Arra a kérdésre, hogy miért is született döntés a kivezetésről, Nemes nem tudott konkrét indokot megnevezni, szerinte a nagytulajdonosok nem akarják vállalni a tőzsdei jelenléttel járó adminisztrációt és extra költségeket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő