Connect with us

technokrata

Német-görög viszály a távközlésben is

Dotkom

Német-görög viszály a távközlésben is

A legnagyobb görög távközlési vállalat, a Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE) közeljövőbeni közgyűlésén engedélyt kér befektetőitől, hogy hitelt vehessen fel a görög vállalatban harmincszázalékos tulajdonrészt birtokló Deutsche Telekom AG-tól, a szakszervezetek azonban tiltakoznak a németek befolyásának növekedése ellen.

A német vállalat fokozatosan növelné részesedését az utóbbi 12 hónapban piaci értékének 42 százalékát elvesztő OTE-ben, elsősorban azért, mert a görög telekomvállalat jelen van a lendületesen növekvő román, bolgár és albán piacon, értetlenül nézik azonban a görög cégnél uralkodó állapotokat. Az összesen 5,4 milliárd euró adósságállománnyal rendelkező OTE hitelminősítését május végén rontotta le a Standard & Poor’s BBB-ről BBB mínuszra, a Bloomberg által megszólaltatott elemzők szerint azonban a tavaly 33 százalékos árbevétel-csökkenést elszenvedő vállalat problémáit nem a romló görög makrogazdasági tényezők, sokkal inkább szervezeti problémák okozzák. Az OTE alkalmazottainak például 76 százaléka közalkalmazott, ezért lehetetlen kirúgni őket, így a görög vállalat telefonrészlege az árbevétel arányában háromszor annyit költ bérekre, mint a hasonló méretű portugál SGPS SA. A több mint 14 ezer főt foglalkoztató OTE készen állna kétezer fő elküldésére, ez azonban csak korai nyugdíjazással lenne lehetséges, így a cégben továbbra is vétójogot birtokló állam mint tulajdonos a nyugdíjrendszer túlterheltsége miatt megakadályozta az intézkedést. A görög kormány a fiskális gondok ellenére nem kíván megszabadulni a 20 százalékra csökkent stratégiai tulajdonrészétől, egyrészt a részvények alulértékeltsége, másrészt az ágazat stratégiai fontossága miatt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő