Connect with us

technokrata

Ingyenes adatmentés az árvízkárosultaknak

Dotkom

Ingyenes adatmentés az árvízkárosultaknak

A következő két hétben az árvízben elázott számítógépekről ingyenesen mentenek adatot a Kürt szakemberei.

Az elmúlt hetek heves esőzései súlyos károkat okoztak országszerte. A megrongálódott autók és épületek mellett számítástechnikai eszközök is a hömpölygő víz áldozatául estek. A kárelhárításban a Kürt Zrt. is szeretné a maga módján kivenni a részét: a következő két hétben (2010. június 18-ig), az árvízben elázott számítógépekről ingyenesen mentenek adatot a cég szakemberei az adatmentési laboratóriumuk kapacitásának erejéig. A Kürt munkatársai az ingyenes adatmentést megelőzően ellenőrzik, hogy valóban árvíz sújtotta területről származik-e az adathordozó, és, hogy valóban az árvíz okozta-e az adatvesztést.

Az adatmentők felhívják az érintettek figyelmét, hogy az elázott adathordozókat mielőbb jutassák el a Kürt munkatársaihoz, mert a korrózió napról napra csökkenti a mentés esélyeit. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy az elázott adathordozó eszközt hajszárítóval szárítani, vagy beindítani az elázást követően szigorúan tilos, mert az súlyosabb problémákhoz, vagy akár végérvényes adatvesztéshez vezethet.

Nem ez az első alkalom, hogy ingyenes adatmentést kínált a vállalat a bajban levők megsegítésére. A Kürt korábban már felajánlotta adatmentő kapacitását a 2001. szeptember 11-i terrortámadás, a 2004. december 26-i távol-keleti cunami és a 2005. augusztusi New Orleans-i hurrikán áldozatainak is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp