Connect with us

technokrata

Ingyenes adatmentés az árvízkárosultaknak

Dotkom

Ingyenes adatmentés az árvízkárosultaknak

A következő két hétben az árvízben elázott számítógépekről ingyenesen mentenek adatot a Kürt szakemberei.

Az elmúlt hetek heves esőzései súlyos károkat okoztak országszerte. A megrongálódott autók és épületek mellett számítástechnikai eszközök is a hömpölygő víz áldozatául estek. A kárelhárításban a Kürt Zrt. is szeretné a maga módján kivenni a részét: a következő két hétben (2010. június 18-ig), az árvízben elázott számítógépekről ingyenesen mentenek adatot a cég szakemberei az adatmentési laboratóriumuk kapacitásának erejéig. A Kürt munkatársai az ingyenes adatmentést megelőzően ellenőrzik, hogy valóban árvíz sújtotta területről származik-e az adathordozó, és, hogy valóban az árvíz okozta-e az adatvesztést.

Az adatmentők felhívják az érintettek figyelmét, hogy az elázott adathordozókat mielőbb jutassák el a Kürt munkatársaihoz, mert a korrózió napról napra csökkenti a mentés esélyeit. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy az elázott adathordozó eszközt hajszárítóval szárítani, vagy beindítani az elázást követően szigorúan tilos, mert az súlyosabb problémákhoz, vagy akár végérvényes adatvesztéshez vezethet.

Nem ez az első alkalom, hogy ingyenes adatmentést kínált a vállalat a bajban levők megsegítésére. A Kürt korábban már felajánlotta adatmentő kapacitását a 2001. szeptember 11-i terrortámadás, a 2004. december 26-i távol-keleti cunami és a 2005. augusztusi New Orleans-i hurrikán áldozatainak is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő