Connect with us

technokrata

Beszünteti magyarországi gyártását a Sony

Dotkom

Beszünteti magyarországi gyártását a Sony

December végén befejezi működését a Sony gödöllői gyára, ahol blu-ray és DVD-eszközök készültek, a termelés malajziába kerül.

Globális üzleti jövedelmezőség- és gyártáshatékonyság-javítási programjának részeként idén december végén megszünteti a termelést magyarországi gyártóbázisán a Sony Corp. – közölte a Sony Hungária Kft. A vállalat 11 országot érintő közép- és délkelet-európai kereskedelmi tevékenysége azonban továbbra is Magyarországon marad. Az 1996-ban létrehozott gödöllői üzem Blu-ray és DVD eszközöket gyárt, a Sony a gyártást a hasonló profillal működő malajziai gyárába, Kuala Lumpurba telepíti át. A döntés 540 munkavállalót érint, mintegy negyedük szellemi foglalkozású. December végéig mindegyikük munkahelye biztosított, hiszen a gyár mindaddig a jelenlegi kapacitással működik – mondta lapunknak Németh Sándor, a Sony kommunikációs tanácadója. Az elbocsátandó munkavállalók kötelező juttatásokon felüli pénzügyi támogatásáról a ma kezdődő üzemi tanácsi tárgyalások során születik majd döntés, a társaság emellett minden dolgozó számára karrier-tanácsadási szolgáltatást tesz elérhetővé az újbóli elhelyezkedés segítésére. A termelés megszüntetése nem Magyarországnak szól, az része a Sony azon telephelykonszolidációs törekvésének, amely során globálisan ötödével csökkenti telephelyei számát – hangsúlyozta Németh. A bejelentés alkalmával Koichi Nakayama, a gödöllői gyár ügyvezető igazgatója elmondta: a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyártás leállása során az átmeneti folyamat zökkenőmentességét biztosíta. A Sony továbbra is szorosan együtt fog működni a helyi munkaügyi központtal, hogy ezúton is segítsen megkönnyíteni magasan képzett dolgozói újbóli elhelyezkedését Gödöllőn vagy a város közelében – tette hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő