Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kérdezze tévéeladóját, műszerészét!

Dotkom

Kérdezze tévéeladóját, műszerészét!

A kereskedők egyre pontosabb információt adnak a televíziót vásárlóknak a digitális átállással kapcsolatban, de ezt leginkább kérdésre válaszolva teszik meg, márpedig a vásárlók nem rendelkeznek olyan gazdag információval, aminek alapján kérdezni tudnának – ismertette a keddi rendezvényen a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) felmérését Kozma Zsolt igazgató.

A webáruházak, illetve a reklámújságok a legkevésbé informatívak a digitális átállással kapcsolatban, noha az áruházakban kínált tévékészülékek kétharmada ma már alkalmas a digitális adások fogadására.

Az NHH májusban további ellenőrzéseket végez, s egyúttal több kiadvány megjelentetésével is igyekszik tájékoztatni a lakosságot és a kereskedőket. Rozgonyi Krisztina, az NHH elnöke elmondta, hogy azért időzítették mostanra tájékoztatójukat, mert arra számítanak, hogy a focivébé miatt sokan döntenek majd új készülék vásárlása mellett, s a cél, hogy tájékozottabb legyen a vevő. A földfelszíni digitális hálózat ma az ország területének 88 százalékát fedi le, év végére ez az érték eléri a 95 százalékot. Az Antenna Hungária az elmúlt két év során 25 milliárd forintot ruházott be a digitális hálózatba, napjainkban ezen a hálózaton kilenc televíziós csatorna fogható (hét ingyenes, kettő kódolt), míg az analóg hálózatokon három tévé adása érhető el. Kozma elmondta, jelenleg 800 ezer háztartásba jut el a televízióadás analóg földfelszíni sugárzás révén, tehát ezeket mindenképpen érinteni fogja a jövő év végi átállás. A digitalizáltság mértéke 26 százalékos volt 2009 második félévében, több mint 250 ezer úgynevezett DVB-T televíziókészülék van az országban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés