Connect with us

technokrata

IT-biztonság: hazánkban az egyik legnagyobb szakértő

Dotkom

IT-biztonság: hazánkban az egyik legnagyobb szakértő

„Ez az a könyv, amit az amerikai National Security Agency soha nem akart nyomtatásban látni.” – Bruce Schneier Magyarországon, a 2010-es Hacktivity konferencián.

Az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Hacktivity konferenciára ellátogat Bruce Schneier, akit az amerikai Economist nemes egyszerűséggel csak „security guruként” aposztrofál, s akivel kapcsolatban szinte minden fórumon azt írják, hogy ha valaki tudni szeretné, mit jelent az igazi IT security, annak Bruce Schneierhez kell fordulnia. Schneier első hihetetlen sikert aratott könyvéről, az Applied Cryptography címűről azt írta annak idején a Wired magazin, hogy „ez az a könyv, amit az amerikai National Security Agency soha nem akart nyomtatásban látni”. Havi rendszerességgel megjelenteti szabadon hozzáférhető hírlevelét, a Crypto-Gramet, amelynek több mint 150 ezer rendszeres olvasója van.

Visszatérve a konferenciára: az interaktivitás jegyében idén is programra lesz tűzve a „Wargame”, a „Hack the Vendor” és „BYOL” (hozd magaddal a saját laptopod) workshop. A rendezvény ettől az évtől külföldi konferencia látogatókat is fogad, angol szinkron tolmáccsal és hacker hotellel. Az idei Hacktivity-n egy könyvbemutatóra is sor kerül, ugyanis a Kancellár.hu Zrt. a HVG Kiadóval közösen ősszel megjelenteti magyarul Bruce Schneier Schneier on Security című, a szakértő blogjának gyűjteményes könyvét, amelynek bemutatója és dedikálása a Hacktivity konferencián lesz

Az eseményen az IT biztonsági szakvizsgákkal (CISA, CISM, CISSP) rendelkező szakemberek úgynevezett CPE pontokat gyűjthetnek, amelyek a minősítésükhöz szükségesek. A szervezők idén 700-1000 érdeklődőre számítanak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek