Connect with us

technokrata

Duplázta profitját a Samsung

Dotkom

Duplázta profitját a Samsung

Ázsia legnagyobb félvezető-, laposképernyő- és mobiltelefon-gyártójának első negyedéves eredménye közel meghétszereződött a PC-kereslet fellendülésének köszönhetően.

A dél-koreai Samsung Electronics eredménye 582,2 milliárd wonról 3,99 ezer milliárd wonra (3,6 milliárd dollárra) nőtt 2009 első negyedéve és 2010 első negyedéve között. Ez 585 százalékos növekedésnek felel meg. A cég globális eladásai 21 százalékkal 34,64 ezer milliárd wonra emelkedtek ugyanebben az időszakban.

A növekedés mögött az áll, hogy a válság után újra fellendült a személyi számítógépek iránti globális kereslet, ami felhajtotta a chipárakat – írja a Bloomberg. A Samsung Electronics Ázsia legnagyobb félvezető-, laposképernyő- és mobiltelefon-gyártója.

A Samsung előtt már több technológiai vállalat, például az Intel és az Apple eredményjelentése is az elektromos berendezések iránti kereslet fellendüléséről tanúskodik. A Bloomberg által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy a Samsung eredményének növekedése 2010 harmadik negyedévéig tarthat, sőt rekordot is dönthet az idén.

A Samsung részvényei, amelyek tavaly 77 százalékkal drágultak, pénteken 2,5 százalékot emelkedtek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek