Connect with us

technokrata

Támogatás a Mobil Civil programnak

Dotkom

Támogatás a Mobil Civil programnak

A Vodafone Magyarország Alapítvány 2009-ben 8,5 millió forinttal támogatta 72 civil szervezet munkáját, összefogva a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvánnyal a civil szervezetek informatikai továbbképzését segítette.

Egy évvel ezelőtt indult közös programjuk, az E-Szervezet – Mobil Civil program által támogatott kilenc legjelentősebb fejlődést mutató szervezet képviselőit 2010. március 31-én díjazták.

A Vodafone Magyarország Alapítvány pénzbeli támogatásával a NIOK Alapítványa a Mobil Civil programban hozzáértő szakemberek segítségével a magyarországi civil szervezetek informatikai továbbképzését segítette azzal a közös céllal, hogy a civil társadalom Magyarországon a nonprofit szervezetek által erősebbé váljék. Az alapítványi programban trénerek segítségével a civil szervezetek munkáját sokkal hatékonyabbá téve, személyre szabott egyéves informatikai képzésre és számítástechnikai eszközök, berendezések vásárlására fordították a pénzösszeget.”A szervezetek dolgozói a program segítségével saját honlapot tudtak elindítani, amit azóta külső segítség igénybevétele nélkül tartanak fent és frissítenek. A civil szervezetek általában alapszintű számítástechnikai tudással léptek be a programba, amelyet sikerült erős középszintűre fejlesztenünk. A programban részt vevő személyek elsajátították a szövegszerkesztést, a táblázatkezelést és a prezentációkészítést. Különösen fontos eredmény, hogy a képzésnek köszönhetően többen készítettek és adtak be elektronikusan pályázatot, amit ezt megelőzően nem tudtak kezelni, így a szervezet pluszforrásokhoz juthat.” – mondta el Gerencsér Balázs, a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány igazgatója.

A NIOK és a Civil Szolgáltató Központ hálózat 2007 márciusában indította el E-civil programját, amelyre a Vodafone Magyarország Alapítvány által támogatott MOBIL Civil is épül. A szervezetek önmagukhoz mért egyéni fejlődését a programban működő szakemberek, valamint a Vodafone alapítványa és a NIOK képviselői közösen díjazták. A program során a szervezetek önmagukhoz mért egyéni fejlődését figyelték.

Az információs technológia felfokozott iramú fejlődésében fontosnak tartjuk, hogy a társadalmilag jelentős küldetést teljesítő civilek képesek legyenek a digitális világban otthonosan mozogni, céljaikat kreatívan kommunikálni – mondta Intődy Gábor, a Vodafone Magyarország Zrt. belső kommunikációs és vállalati felelősségvállalás csoport vezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek