Connect with us

technokrata

Tarol a Windows 7

Dotkom

Tarol a Windows 7

Pestiesen szólva nagyon bejött a Microsoft Corp.

-nak új operációs rendszere, a Windows 7 – derül ki a társaság negyedéves gyorsjelentéséből. A világ legnagyobb szoftverfejlesztője 35 százalékkal, több mint négymilliárd dollárra növelte nettó nyereségét üzleti évének márciusban végződött harmadik negyedében, árbevétele pedig hat százalékkal emelkedett. A részvényenként 45 centes profit felülmúlja a Reutersnek nyilatkozó elemzők 42 centes várakozását és a forgalom is nagyobb lett a prognosztizáltnál. Az elmúlt negyedévben 4,4 milliárd dollár bevételre tettek szert a Windows eladásából, szemben az egy évvel korábbi 3,4 milliárddal, a vezető terméken elért eredmény 2,3 milliárd dollárról 3,06 milliárdra ugrott. A világ személyi számítógépeinek több mint tíz százalékán már a Windows 7 fut – jelentette ki piackutatási adatokra hivatkozva Peter Klein, a Microsoft pénzügyi igazgatója. Az új terméket, amely a meglehetősen rosszul fogadott Vista operációs rendszert váltotta fel, tavaly októberben mutatták be.

A Microsoft üzleti divíziója – amely magában foglalja az Office programcsomagot is – 4,2 milliárd dollár árbevételt hozott január-márciusban, ami valamivel kevesebb az egy évvel korábbinál, s ennek megfelelően az ágazat 2,6 milliárdos nyeresége is rosszabb a tavalyinál. Az internetes hirdetések értékesítéséből befolyt árbevétel 19 százalékkal nőtt – a Microsoft a Yahooval kötött szövetséget ezek értékesítésére, az utóbbi cég keresőjéhez kapcsolódva, a szoftvercégnek 150 millió dollár egyszeri kiadást okozott, hogy technológiáját illesszék a Yahooéhoz.

A vállalat azt ígéri befektetőinek, hogy a júniusban végződő üzleti évben 26,1-26,3 milliárd dollárra csökkenti üzemi költségeit, ami szakértők szerint alapos vágást jelent a korábbihoz képest. Az elmúlt negyedévben csupán 34 fővel csökkent a Microsoft alkalmazottainak száma világszinten, így jelenleg 88 180-an dolgoznak a redmondi székhelyű szoftverfejlesztőnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle