Connect with us

technokrata

Alulteljesített az Ericsson

Dotkom

Alulteljesített az Ericsson

Az Ericsson alulteljesítette az elemzői várakozásokat az első negyedéves eredményével.

Az Ericsson, amely a világ legnagyobb mobiltelefon-hálózati eszközöket gyártó cége, 27 százalékkal kevesebb profitot jelentett az első negyedévre az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest – közölte a Bloomberg.

A cég nettó nyeresége 1,26 milliárd koronára (174 millió dollárra) esett vissza az egy évvel korábbi 1,72 milliárd dollárról. Az elemzők 2,02 milliárdos nyereségre számítottak. A  bevétel 9 százalékkal 45,1 milliárd koronára csökkent, alulmúlva a 48,1 milliárd koronás elemzői konszenzust is.

A piaci viszonyok, amit tapasztaltunk 2009 második felében, ebben a negyedévben is érvényesültek, miközben felemás befektetői magatartással találkoztunk a különböző régiókban és piacon – indokolta az eredményt Hans Vestberg, a cég vezérigazgatója. Hozzátette: a fejlődő piacok nagy részén a piaci szereplők még mindig óvatosak.

Januárban Vestberg munkaerő-csökkentési programot jelentett be, amelynek során megszüntettek 6500 pozíciót a korábban tervezett ötezerrel szemben. Ennek a költsége szintén hozzájárulhatott a vártnál rosszabb eredményhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle