Connect with us

technokrata

Év végére eladja teljes hálózatát a TvNetWork

Dotkom

Év végére eladja teljes hálózatát a TvNetWork

Újabb öt hálózat értékesítéséről állapodott meg a TvNetWork 30 százalékos tulajdonosával, a Digivel, ezúttal 1,2 milliárd forint értékben – derül ki a társaság közleményéből.

A hónap során eddig két ízben jelentett be hasonló tranzakciót a cég, egy esetben szintén a Digi, míg a másikban a PR-Telecom Zrt. állt a vevői oldalon. Az eddig bejelentett eladásokból összesen 2,65 milliárd forint folyik be a TvNetWork számlájára.

Előkészítés alatt állnak további értékesítések is és a tervek szerint az év végére a teljes hálózati állományon túladhat a cég – mondta el a Napi kérdésére Nemes Attila igazgatósági tag. A hálózat leépítése után az azokért befolyó összegből pénzügyi befektetőtársasággá alakulhat a cég, amelynek jövője kétféleképpen alakulhat. Az egyik forgatókönyv szerint a Digi 33 százalék fölé megy és megteszi nyilvános vételi ajánlatát (az eredeti tervek szerint erre részvényenként 300 forintos árfolyamon még február végéig sor került volna, azóta elakadtak a tárgyalások és egyelőre nincs új ígéret), vagy a két társaság összeolvad – vázolta a helyzetet Nemes. Arra a kérdésre, hogy utóbbi esetben kivezetik-e a TvNetWorköt a tőzsdéről, az igazgatósági tag úgy reagált: ő személy szerint a tőzsde mellett tenné le a voksát, s bár a Digi nevében nem nyilatkozhat, véleménye szerint ez elől a nagytulajdonos sem zárkózik el. Főleg mivel az összeolvadással létrejövő cég teljesen más nagyságrendet képviselne, mint jelenleg a TvNetWork önmagában.Újabb tulajdonosi átrendeződésTovább bővítette tulajdoni hányadát a Carose B.

V. a TvNetWorkben, amely egy másik nagytulajdonostól, a System Info Kft.-től csütörtökön vásárolt közel 13 százalékos pakett révén immár 32,99 százalék felett rendelkezik. A tranzakciót követően a System Info részesedése a TvNetWorkben 1,7 százalékra csökkent – derül ki a tőzsdei cég közleményéből.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek