Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megduplázta profitját az Apple

Dotkom

Megduplázta profitját az Apple

Az Apple második pénzügyi negyedévében – elsősorban az iPhone-nak köszönhetően – megduplázta nyereségét, a cég vezetője, Steve Jobs pedig további “rendkívüli termékeket” ígért az idei évre.

A kaliforniai vállalat profitja az egy évvel korábbihoz képest 90 százalékkal 3,07 milliárd dollárra, tehát részvényenként 3,33 dollárra nőtt; az elemzők részvényenkénti 2,46 dolláros eredménnyel számoltak. A bruttó marzs 41,7 százalék volt. Az árbevétel az elemzők által várt 12 milliárd dollár helyett 13,5 milliárd dollár lett, ami 49 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához mérrten.

A cég az előző negyedben a jelentősebb termékei közül 8,75 millió iPhone-t, 2,94 millió Mac-et és 10,9 millió iPodot adott el. Az árbevétel szempontjából az iPhone duplázott és 5,45 milliárdot hozott, a Mac-részleg 27 százalékos növekedés után 3,76 milliárd dollárt termelt, az iPodok árbevétele pedig 12 százalékos növekedés után 1,86 milliárd dollárra nőtt.

Elemzők szerint ez egy elképesztően erős eredmény, elsősorban a cég okostelefonja dobta meg a profitot; a mostani negyedévben ehhez várhatóan hozzáadódik majd a cég új táblaszámítógépe, az iPad. A cég részvényei 8,3 százalékkal 248,92 dolláros történelmi csúcsra ugrottak a jelentést követően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés