Connect with us

technokrata

Megduplázta profitját az Apple

Dotkom

Megduplázta profitját az Apple

Az Apple második pénzügyi negyedévében – elsősorban az iPhone-nak köszönhetően – megduplázta nyereségét, a cég vezetője, Steve Jobs pedig további “rendkívüli termékeket” ígért az idei évre.

A kaliforniai vállalat profitja az egy évvel korábbihoz képest 90 százalékkal 3,07 milliárd dollárra, tehát részvényenként 3,33 dollárra nőtt; az elemzők részvényenkénti 2,46 dolláros eredménnyel számoltak. A bruttó marzs 41,7 százalék volt. Az árbevétel az elemzők által várt 12 milliárd dollár helyett 13,5 milliárd dollár lett, ami 49 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához mérrten.

A cég az előző negyedben a jelentősebb termékei közül 8,75 millió iPhone-t, 2,94 millió Mac-et és 10,9 millió iPodot adott el. Az árbevétel szempontjából az iPhone duplázott és 5,45 milliárdot hozott, a Mac-részleg 27 százalékos növekedés után 3,76 milliárd dollárt termelt, az iPodok árbevétele pedig 12 százalékos növekedés után 1,86 milliárd dollárra nőtt.

Elemzők szerint ez egy elképesztően erős eredmény, elsősorban a cég okostelefonja dobta meg a profitot; a mostani negyedévben ehhez várhatóan hozzáadódik majd a cég új táblaszámítógépe, az iPad. A cég részvényei 8,3 százalékkal 248,92 dolláros történelmi csúcsra ugrottak a jelentést követően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle