Connect with us

technokrata

Brutális bírság a Vodafone-nak

Dotkom

Brutális bírság a Vodafone-nak

Negyvenmillió forint bírsággal büntette a Vodafone Magyarország Zrt.

-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert a mobiltelefon-társaság 2009. július 13.-szeptember 11. közötti “Nyári SMS promóció” nevű játéka során tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. A marketingakcióban a fogyasztók naponta megnyerhették a hatvan, bruttó félmillió forint értékű nyaralás egyikét, fődíjként pedig egy 16 millió forint értékű siófoki nyaralót sorsoltak ki. A játékról a Vodafone több módszerrel tájékoztatta ügyfeleit, ezek egy részét a GVH megtévesztő jellegűnek találta (a sorsolásban való részvételhez például regisztráció kellett, de a fogyasztók jelentős része enélkül küldte be a “nyaralás” szót 250 forintos sms-ben). Volt olyan sms is, amelynek alapján a fogyasztók azt gondolhatták, minden nap esélyük van egy nyaralás és egy nyaraló megnyerésére, de ez nem így volt.

A GVH súlyosbító körülményként értékelte, hogy korábban már több alkalommal megállapították, a Vodafone megtévesztésre alkalmas magatartást tanúsított, enyhítő körülménynek találták viszont, hogy a társaság egyes kommunikációs eszközein törekedett a teljes körű információra, és az akció megindítását követően igyekezett javítani kereskedelmi kommunikációin.

A Vodafone Magyarország álláspontja szerint a “Nyári SMS promóció” során nem tanúsítottak jogsértő magatartást – közölte a társaság az MTI-vel -, ezért keresettel fordult a Fővárosi Bírósághoz, hogy a GVH változtassa meg határozatát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle