Connect with us

technokrata

Botnetek: majdnem mindenki fertőzött!

Dotkom

Botnetek: majdnem mindenki fertőzött!

A legnagyobb vállalatok 88 százalékánál(!) találtak bűnözői hálózatokba kényszerített számítógépeket.

Mindössze egyetlen trójai program az amerikai vállalatok majd´ mindegyikénél megtalálható. Az RSA tegnap közzétett tanulmánya szerint a Fortune 500-as listában található cégek 88 százalékánál találtak az adatlopásra kifejlesztett Zeus elnevezésű digitális kártevőre utaló nyomokat.

FraudAction névre keresztelt antitrójai szolgáltatásával elemezték a Zeus által eltulajdonított adatokat, közölte Sean Brady, az RSA Identity Protection and Verification Groupjánál dolgozó menedzsere. Az EMC biztonsági részlegeként működő RSA szakemberei visszafejtették a megszerzett adatokból a vállalatokhoz tartozó IP- és e-mailcímeket, ennek eredményeként kapták a fenti, megdöbbentő adatot.

Az ellopott adatok vizsgálatával kiderült, hogy a botnet terjeszkedéséhez felhasznált e-mailcímek nagyjából 60 százaléka vállalati szegmensből származott. Tehát az adott gazdasági szervezet nem csak adatszivárgást volt kénytelen elszenvedni, hanem szélsőséges esetben akár a hírnevén is csorba eshetett, e-mailcímeivel való visszaélések miatt.

Legmagasabbra a 75 ezernél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalatoknál hágott a botnet-fertőzés szintje, illetve a begyűjtött e-mailcímek többsége is a kisebb cégektől származott, állítja a jelentés. Valószínűleg az anyagi és tudásbeli források szűkösebb mivolta magyarázza ezt a tényt; a nagyvállalatoknál egyszerűen több pénz jut a védelem és a védelmi szabályzatok kialakítására, betartatására.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle