Connect with us

technokrata

A Symantec új biztonsági csomagjai

Dotkom

A Symantec új biztonsági csomagjai

A megkérdezettek 100 százaléka tapasztalt online adatvesztést a tavalyi év során.

A manapság közismertté vált Hydraq támadások jól kihangsúlyozzák a veszélyek természetét, amelyek főként a bizalmas információk ellopását célozzák. A Symantec legfrissebb ISTR (Internet Security Threat Report) jelentése szerint a vizsgált személyazonosságok 60 százalékát érte a Hydraq-hoz hasonló támadás. Ráadásul, a Symantec 2010-es „State of Enterprise Security Report”-ja szerint, amely a nagyvállalatok biztonságát vizsgálta, a válaszadók 100 százaléka tapasztalt már online adatvesztést a 2009-es év során.

A Symantec kutatásai alapján, a kiberbűnözők legtöbbször a vállalati hiányosságok következő, 4 kulcsfontosságú területét támadják: rosszul érvényesített IT irányelvek, az információk gyenge védelme, gyengén vezérelt rendszerek, és az infrastruktúra hiányos védelme. A vállalatoknak ezért szükségük van egy jól megtervezett biztonsági stratégiára, amely a kockázati tényezőket is számba veszi, vállalati IT irányelveken alapul, az adatok védelmére fókuszál, valamint hatékonyan menedzselt infrastruktúra által vezérelt.

Ebben nyújtanak segítséget a Symantec nemrég bejelentett biztonsági csomagjai. A Control Compliance Suite 10.0 betekintést nyújt egy szervezet informatikai és megfelelőségi kockázataiba, a Data Loss Prevention Suite 10.5 pedig a közösségi média által okozott adatvesztési kockázatokat illetve a személyes cloud védelmét hivatott kezelni. Az Altiris IT Management Suite 7.0 teljes körű IT-irányítást kínál, míg a Symantec Protection Suites védelmet kínál a különböző IT-infrastruktúrákra szabva és egységes információbiztonsági menedzsmentet biztosít a vállalkozások végpontjai, szerverei és átjárói között.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle