Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okosabbá válnak a iPhone-ok

Dotkom

Okosabbá válnak a iPhone-ok

IPhone OS 4: multitasking, egyesített postafiók és biztonság.

A vállalat mobiltelefonjaira szánt operációs rendszer új multitasking funkciójával a felhasználók gyorsan mozoghatnak az alkalmazások között. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik a háttérben történő hangkezelésre (zenelejátszásra), valamint VoIP-ra, mely segítségével a felhasználó az iPhone készenléti állapotában és más alkalmazások használata közben is fogadhat internetes hívásokat. Steve Jobs ígéretei szerint a multitasking nem megy az akkumulátor-üzemidő rovására, és nem csökkenti az előtérben futó alkalmazás teljesítményét.

A mappák segítik a könnyebb rendszerezést és az alkalmazások egyszerűbb elérését: két alkalmazás ikonját kell egymásra húzni, és a mappa automatikusan létrejön. A mappák elnevezése is automatikusan történik az adott alkalmazások App Store-beli kategóriájának megfelelően (például Games), de a felhasználó akár át is nevezheti a mappákat. Az iPhone készülékeken használható több mint kétezer alkalmazás egyszerűen rendszerezhető és elérhető a mappák használatával. Az iTunes 9.2 programmal az iPhone-mappák Mac számítógépen és PC-n is létrehozhatók illetve kezelhetők.

A postafiókok egyesítésével a felhasználók egyetlen postafiókban jeleníthetik meg több e-mail fiókjuk üzeneteit. Ha külön-külön szeretnék megtekinteni fiókjaikat, néhány érintéssel válthatnak a különböző postafiókok között. Az üzenetek beszélgetések szerint láncokba rendezhetők, ezáltal könnyebben követhetők az üzenetváltások.

Említést érdemlő újdonság az iAd, az Apple új mobilhirdetési platformja, amely a vállalat reményei szerint a televíziós reklámok hatását egyesíti az internetes hirdetések interaktív lehetőségeivel (erről bővebben itt). Emellett az iPhone OS 4 bétaverziójához tartozik a Game Center előzetes fejlesztői verziója is. Ez olyan API-csomagot tartalmaz, amely lehetővé teszi a meghívásos játékok fejlesztését. Programozhatóvá válik vele a párosításon és eredménykövetésen alapuló többszereplős játékok indítása, valamint a legmagasabb pontszámok összehasonlítása egy főtáblában. A GameKit API-k segítségével létrehozott játékok a Game Center hálózatban, az Apple új közösségi játékhálózatában működnek majd.

Nem mindig csak a szórakozás
Az új mobileszköz-kezelési szolgáltatás integrálható a harmadik felek szervereivel, így lehetséges a vállalati iPhone készülékek vezeték nélküli konfigurálása, lekérdezése és akár törlése vagy zárolása is. Az iPhone OS 4 használatával a cégek biztonságosan üzemeltethetik saját fejlesztésű, belső használatú alkalmazásaikat, és vezeték nélküli technológiával juttathatják el őket munkatársaikhoz.

Az új adatvédelmi funkció a felhasználói hozzáférési kódot titkosítási kulcsként használva védi az iPhone készüléken tárolt e-maileket és mellékleteiket. Az iPhone OS 4 hosszabb, bonyolultabb hozzáférési kódokkal gondoskodik az iPhone és az azon tárolt adatok nagyobb biztonságáról. Az iPhone OS 4 rendszeren a rendszergazdák több Exchange ActiveSync-fiókot is létrehozhatnak. A rendszer kompatibilis az Exchange Server 2010 szoftverrel, és támogatja a Juniper Networks és a Cisco rövidesen megjelenő SSL VPN-alkalmazásait.

Elérhetőség
Az iPhone Developer Program tagjai a developer.apple.com címen hozzáférhetnek az iPhone OS 4 bétaverziójú szoftverhez és az SDK-hoz. Az iPhone OS 4 szoftverfrissítésként a nyár folyamán lesz elérhető az iPhone és az iPod touch készülékekhez. Az iPhone OS 4 iPad készülékekhez készült verziója ez év őszén válik elérhetővé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés