Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csak három maradhat

Dotkom

Csak három maradhat

Németországban kezdődött el tegnap az az európai frekvenciatender-sorozat, amelyben a kormányok a mobiltelefon-társaságoknak kínálnak lehetőséget arra, hogy javítsák hálózataik képességeit.

Évről évre egyre több internetezésre képes okos telefont és más mobilberendezést használnak a mobilszolgáltatók ügyfelei, amelyek túlterhelik a hálózatokat. Az Egyesült Államokban San Francisco és Manhattan környékén egyre nehezebben lehet internetezni az okos telefonokkal – ez az, amit a szövetségi hálózati ügynökség szerint el akarnak kerülni Németországban.

Erre jó lehetőséget nyújt a korábban tévéadások sugárzására használt 800 megahertzes frekvencia. A négy német operátor üzemeltetője – a Deutsche Telekom AG, a Telefonica SA, a Vodafone Group Plc és a Royal KPN NV – közül viszont csak háromnak jut hely az új spektrumban, amiért legkevesebb négy tenderfordulón keresztül versenyezhetnek. Nemcsak az egyik szereplő veszít majd, az állam sem jár túl jól. Várakozások szerint az új frekvencia használati jogának értékesítése összesen hatmilliárd euró körüli összegbe kerülhet a győzteseknek, ami messze elmarad a legutóbbi, 2000-ben tartott aukción elért 99,4 milliárd márka (50 milliárd euró) bevételtől.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés