Connect with us

technokrata

Beindulhat a tech-szektor

Dotkom

Beindulhat a tech-szektor

A technológiai cégek részvényeinek árfolyam-változása nem feltétlenül tükrözi majd a szektor első negyedéves teljesítményét.

A piac a vártnál kedvezőbb első negyedéves eredményeket vár a legnagyobb IT-cégektől, ám a vélhetően optimista éves előrejelzések ellenére sem valószínű részvénypiaci rally a szektorban – írta a Reuters.

Elemzők tartanak attól, hogy az IT-részvények elmúlt időszaki, piaci átlagot meghaladó emelkedése miatt a vártnál kedvezőbb teljesítmény-adatok sem emelik tovább az árfolyamokat. Pedig az informatikai költések a gazdaság helyzetének stabilizálódásával párhuzamosan jelentősen megugranak majd, s ez javítja a szektor mutatóit is. A Reutersnek nyilatkozó szakértők úgy vélik, az idei év egyik legnagyobb meglepetései lehetnek a PC-gyártók.

A Barclays felmérése szerint az idén átlag 2 százalékkal emelkedhet a cégek IT-költése, szemben a korábbi 1,6 százalékos növekedésről szóló fél évvel korábbi előrejelzéssel. 2009 év elején még arra számítottak a társaságok, hogy idén is vissza kell fogniuk ez irányú költéseiket.

A PC-cégek bevételeit a lakossági költés fellendülése is segítheti – a Gartner prognózisa 12 százalékos globális növekedésről szól 2010-re vonatkozóan.

Az Intel kedden hozza nyilvánosságra első negyedéves eredményét, elsőként az IT-szektor cégei közül, ezt követi a Google csütörtökön. Az Apple április 20-án kedden közli eredményét. A Microsoft április 22-én csütörtökön hozza nyilvánosságra pénzügyi éve harmadik negyedévéről szóló beszámolóját.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák