Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jön az új Internet Explorer

Dotkom

Jön az új Internet Explorer

A Microsoft számára ma már az internetes biztonság és a könnyű használhatóság a legfontosabb szempont az Internet Explorer fejlesztésekor.

Ennek köszönhetően lett napjainkra az IE8 a világ egyik legnépszerűbb internetes böngészője. A fejlesztők szerint az IE9 mind a kényelemre vágyó hétköznapi felhasználók, mind a különleges elvárásokkal bíró professzionális felhasználók igényeit maradéktalanul ki fogja elégíteni, hiszen az internetezés új szabványait valósítja meg, amelyek gazdagabb tartalmak gyorsabb, újszerű megjelenítését eredményezik. A következő generációs webfelületek új sztenderdje, a HTML5 teljes támogatást kap az IE9-ben. A weboldalak gyorsabb megjelenítéséhez az IE9 kiaknázza a modern grafikus kártyák képességeit, mivel a megjelenítést a processzor átadja a grafikus kártya számára. Így a képi elemek szebben, a szövegelemek gyorsabban és jobban olvashatóan jelennek meg. Valamint nem szükséges egyedi lejátszó plugin-ok telepítése az ismert videoformátumok esetén, ezért például a YouTube-hoz, a Vimeóhoz és egyéb videomegosztó oldalak használatához nem lesz szükség a Flash telepítésére.

Az újabb többmagos processzorok képességeit kiaknázó új JavaScript motor kerül a böngészőbe a weboldalak gyorsabb megjelenítésének érdekében.

A webes fejlesztők és a honlapokat építők munkáját megkönnyítendő az IE9-ben további funkciók kerültek be a beépített fejlesztőeszköz-tárba, így a weboldalak tervezése, a vektorgrafikus elemek szerkesztése és a hálózati forgalom elemzése hatékonyabbá és könnyebbé válik.”Az Internet Explorer 9-ben elérhetővé váló, videokártya által gyorsított HTML5 mérföldkő lesz a vizuális megjelenítés terén. Az Nvidia grafikus processzorainak teljesítményét kihasználó böngésző egy új világot nyit a vizuálisan gazdag webes alkalmazások fejlesztői számára” – mondta Drew Henry, az Nvidia GeForce és ION termékekért felelős igazgatója.

A fentiek mellett a Microsoft elindította a “Dallas”-t, Windows Azure platformon működő számításifelhő-alapú információs piacterét, amely harmadik fél – például a navigációs térképeiről ismert NAVTEQ – által készített adatcsomagokat tesz elérhetővé a webes es mobil alkalmazások fejlesztői számára. Ezek az adatcsomagok beépíthetők lesznek az alkalmazásokba, ezzel járulnak hozzá a ma még nem elérhető, különleges szoftverek elkészítéséhez.”A piac legbiztonságosabb böngészője, az Internet Explorer 8 által kikövezett úton haladunk tovább az Internet Explorer 9 fejlesztésekor. Kettős célunk van: egyrészt, hogy olyan eszközt adjunk a felhasználók kezébe, amivel még egyszerűbben és hatékonyabban használhatják az internetet, másrészt pedig lehetővé tegyük a fejlesztők számára, hogy ma még elképzelhetetlen alkalmazásokkal kápráztassák el a felhasználókat – kommentálta a bejelentést Tóth András Mihály, a Microsoft Magyarország Windows üzletágának igazgatója.

A Microsoft a MIX10 számítástechnikai fejlesztői szakkiállításon mutatta be a szakma képviselőinek az Internet Explorer 8 (IE8) leendő utódjának első, bemutató verzióját. A fejlesztők szerint a későbbiekben Internet Explorer 9 (IE9) néven piacra kerülő szoftver számos tulajdonságával mutat majd utat az internetes böngészők mai generációjának.

Böngészőválasztó a képernyőnMárcius 4-től kezdődően a Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerek felhasználói közül azoknál, akiknek az Internet Explorer valamelyik verziója van beállítva alapértelmezettként, megjelenhet egy böngészőválasztó képernyő. Ez nem vírus és nem is rendellenesség, hanem a Microsoft önkéntes vállalása, amelyért cserébe az EU nem bünteti meg a céget közel 1 milliárd euróra. A képernyőn az öt jelenleg legelterjedtebb böngésző közül lehet választani: Internet Explorer 8, Firefox, Chrome, Safari, Opera, ám aki mást választana, az ablakot jobbra görgetve további hét böngésző közül válogathat. Azok, akik meg vannak elégedve eddig használt böngészőjükkel, a jobb felső sarokban található jól ismert X-re kattintva bezárhatják az ablakot, az többet nem fog felugrani nekik, ám ha mégis elő szeretnék hívni, az Asztalon található ikon segítségével elindíthatják. Az Internet Explorer elégedett felhasználóinak is mindenképp érdemes áttérniük az aktuális Internet Explorer 8-ra, amely az NSS Labs szerint a világ legbiztonságosabb böngészője, mivel az – különösen az ingyenesen letölthető Microsoft Security Essentials vírus-, spyware- és malware-védelmi programmal együtt – biztonságosabb internetezést garantál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés