Connect with us

technokrata

Jönnek a 3D-s mobilok

Dotkom

Jönnek a 3D-s mobilok

Mobiltelefonhoz használatos 3 dimenziós kijelzőt mutatott be a Sharp, amit ráadásul a sokak számára kényelmetlen szemüveg nélkül lehet használni. A technológia még nem tökéletes, hiszen a kép csak bizonyos távolságból, 30 centiméterről élvezhető.

A Sharp Corp. bemutatta mobil eszközökhöz használható LCD kijelzőjét, ami 3D animáció lejátszására alkalmas – adta hírül az AP. Az érintőképernyős kijelzőn 3D fotók is megtekinthetők, és 3D videókamerát is lehet hozzá csatlakoztatni.

A 3D-s mozik és tévék ma már nem újdonságok. A japán Sony és a Panasonic, valamint a dél-koreai Samsung és LG már árusít vagy tervez értékesíteni 3D televíziókat.

A technológia hátránya, hogy eddig szükség volt speciális szemüvege, ami különböző képeket sugárz a jobb és a bal szemnek. A Sharp 3D technológiája esetében nem kell ilyet használni, mert a kijelzőt úgy tervezték, hogy különböző képeket közvetítsen  a két szemnek.

A technológia alkalmazható lesz televíziókban is a jövőben – közölték a Sharpnál. Ugyanakkor elismerték, hogy most még csak akkor élvezhető igazán a kép, ha megvan egy bizonyos távolság a felhasználó és a kijelző között.

A Sharp már korábban próbálkozott 3D termékek árusításával, de nem járt sikerrel, mert csak rossz minőségű képeket tudtak ezek produkálni. Most azt mondják, kétszer olyan éles és tiszta képet tudnak előállítani a már forgalomban lévő kijelzőknől. A 3D kijelzők árusítása valamikor az április 1-jével elkezdődött fiskális 2010-es év első felében indul.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle