Connect with us

technokrata

Ezerrel indul az iPad-mánia

Dotkom

Ezerrel indul az iPad-mánia

A szokásosnál is nagyobb várakozás előzi meg az iPad táblakomputer hét végi bemutatóját: az Apple a Mac News becslése szerint 240 ezer ilyen eszközt biztosított az előrendelések teljesítésére, ám ezt két hét alatt előjegyezték.

A Stanford C. Berstein piackutató cég arra számít, hogy most szombat-vasárnap 300-400 ezer darabot adnak el az újdonságból, amivel az iPad felülmúlhatja az iPhone okos telefon szintén óriási, 270 ezres első hétvégi értékesítését. A Fortune 2010 egészére 8-10 milliós eladással számol, szemben korábbi ötmilliós becslésével.

Az első tesztek szerint az iPad kiválóan alkalmas internetezésre, videók nézésére vagy elektronikus könyvek olvasására, de nem helyettesíti a laptopot olyan felhasználóknak, akik hosszú szövegeket írnak, táblázatokat kezelnek vagy videokonferenciákon vesznek részt – derül ki a Reuters összefoglalójából. Az iPad nagyon gyorsan reagál az érintőképernyőjén megadott utasításokra és meglepően sokáig használható egy akkufeltöltéssel. A tesztek szerint az Apple által megadott tíz óra helyett 11-12 órán át is működik folyamatos terhelés mellett. Hátránya, hogy nehezebb versenytársainál: 70 dekát nyom, szemben az Amazon.com Kindle e-könyvolvasójának harmadekkora súlyával. A tesztelők összességében úgy vélik, hogy a táblakomputer főként a technikamániások, illetve a könnyű használatot díjazó idősek és fiatalok kedvence lehet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák