Connect with us

technokrata

Lépett a Google, Kína dühös

Dotkom

Lépett a Google, Kína dühös

Hétfőtől, ígéretéhez híven, megszűntette a kínai kormány által nem kívánatos tartalomnak minősülő tartalmakra vonatkozó cenzúráját a Google, amely a kínai kereséseket automatikusan a cenzúrázatlan hongkongi szerverére irányítja.

A kínai kormányzat a lépésre azonnal és igen erőszakos hangnemben reagált. A Google megszegte írásos ígéretét, amit a kínai piacra lépésekor (2006-ban) tett – szögezte le a kínai Xinhua hírügynökségnek nyilatkozva a kommunikációs csatornákat felügyelő nemzeti hírközlési hatóság meg nem nevezett hivatalnoka. Mint hozzátette, igencsak hibás lépés a tartalomszűréssel (értsd cenzúrával) való felhagyás és a kormányzat határozottan ellenzi az üzleti ügyek átpolitizálását, ezért elégedetlenségüknek és haragjuknak adnak hangot a Google ésszerűtlen vádaskodásai és gyakorlata miatt – idézi a hírügynökséget a Reuters.

A keresőóriás még január közepén jelentette be, hogy a google.cn oldalon felhagy a kínai keresési találatok cenzúrájával. A bejelentést követően a kormányzati fenyegetések mellett megszaporodtak a goggle ellen Kínából indított hackertámadások is.

Egyes megfigyelők és elemzők szerint a Google lépése többet árthat, mint amennyit használ, a kormányzat ugyanis a “Nagy Tűzfal” néven hírhedtté vált szűrőrendszerével biztosan ki fogja majd terjeszteni felügyeletét a hongkongi aloldalra is, miáltal az a kevés tartalom is elérhetetlenné válik majd, amit eddig legalább találatok szintjén (bár megnyithatatlanul) kidobott a keresőmotor.

A történet nagy nyertese a kínai fejlesztésű, a piac 60 százalékáért felelős Baidu keresőportál lehet, amely tovább bővítheti dominanciáját a belső piacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd