Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telenor névvel erősít a Pannon

Telenor névvel erősít a Pannon

Dotkom

Telenor névvel erősít a Pannon

A Pannon hamarosan felveszi a Telenor nevet – jelentette be tegnap Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója (képünkön).

A cégben 1994-es alapítása óta tulajdonos a Telenor, s a 3,6 millió magyarországi előfizetővel rendelkező Pannon a névváltoztatással is jelzi, hogy tagja a 13 európai és ázsiai országban jelen lévő Telenor család 174 milliós ügyfélkörének.

A társaság annak a három-négy milliárd forintnak egy részét kívánja márkaváltásra fordítani, amit tavalyhoz képest megtakarít 2010-ben. A mobiltelefon-társaság tervei szerint a tavalyi 54 milliárd forint után idén 50 milliárd forint körül alakulhat a működési költség, a különbség egy részét fordítja tehát az átcímkézéssel kapcsolatos reklámra és marketingre – mondta a Napi érdeklődésére a vezérigazgató. (Így a Telenor a megtakarított összeget valójában visszaforgatja a társaságba.)Az időzítéssel kapcsolatos kérdésünkre azt válaszolta Jensen: a mostani időpont a legalkalmasabb erre, hisz jelentős piaci kereslet van szolgáltatásaik iránt, az ország lassan kilábal a recesszióból, s a piaci bizalom növekedése várható. A cég szándéka a bevételek újbóli növelése, ráadásul a márkaváltással felhívják magukra a figyelmet. A vezér idén csekély, jövőre viszont már érdemi növekedéssel számol. A Telenor szeretné elérni, hogy Magyarország lakosságának többsége hozzáférhessen a mobil-szélessávhoz 2013-ra, valamint 2020-ra általánosan elérhetővé váljon a szélessáv. Ennek érdekében a Pannon/Telenor különböző új technológiákba fektet. Jensen szerint ugyanis Magyarországon a vezeték nélküli technológiákba történő invesztíció alacsony szinten áll ahhoz, hogy paradigmaváltás következzen be. A múlt évben a társaság beruházásai 12,9 milliárd forintot emésztettek fel, a cég idén ennél még többet költ ilyen célra.

A befektetések mellett új szolgáltatásokkal is előrukkol a Pannon/Telenor, de ezekről egyelőre nem sokat árult el a vezérigazgató, csak annyit mondott: elsősorban az adatszolgáltatásban várhatók.



Szólj hozzá!

Kütyük

Telenor névvel erősít a Pannon

A Pannon hamarosan felveszi a Telenor nevet – jelentette be Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója egy mai sajtótájékoztatón.

A Pannonban a vállalat 1994-es alapítása óta tulajdonos a Telenor, amely egyben az innováció, a verseny és az értékteremtés új fejezetét nyitja meg a vállalat történetében, és emellett hozzásegíti ahhoz, a cég Magyarország legkedveltebb mobilszolgáltatójává váljon – tette hozzá a cégvezető.

Ezzel a 3,6 millió magyarországi Pannon nevével is jelzi, hogy tagja a 13 európai és ázsiai országban jelenlévő Telenor család 174 milliós ügyfélkörének.

A Telenor szeretné elérni, hogy Magyarország lakosságának többsége hozzáférhessen a mobil szélessávhoz 2013-ra és hogy 2020-ra általánosan elérhetővé váljon a szélessáv.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés