Connect with us

technokrata

Egy kézbe kerül a Pesti Est és az Exit

Dotkom

Egy kézbe kerül a Pesti Est és az Exit

Az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG) keddenmegállapodást írt alá a Sanoma Budapesttel az Exit programmagazin és az ahhoz kapcsolódó eszközök és vagyoni értékű jogok átruházásáról.

Az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG) szakmai befektetőként egy magyar pénzügyi befektetőtárssal közösen kötelező erejű Term Sheet-et (Megállapodás jogügyletek lényeges feltételeiről) írt alá a Sanoma Budapesttel az Exit programmagazin és az ahhoz kapcsolódó eszközök és vagyoni értékű jogok átruházásáról – közölte az econet.hu. A megállapodás alapján a szerződések megkötésére az elkövetkező hetekben kerülhet sor. A szerződések lezárását követően az Exit-et az EMG és pénzügyi befektetőtársa erre a célra létrehozandó közös társasága (projektcége) fogja kiadni.

Az EMG és pénzügyi befektetőtársa az Exit kiadására létrehozandó projektcégben 20-80 százalékos arányban vesz majd részt. Az átvételt követő első évben az Exit kiadásához kapcsolódó szakmai feladatokat díj ellenében, kiszervezés keretében az EMG és érdekeltségei fogják ellátni. Ebben az időszakban az Exit-ben megjelenő hirdetések értékesítését a kereskedőházi tevékenysége keretében, jutalék ellenében szintén az EMG fogja végezni. E feladatok az első évet követően is az EMG-nél maradnak, amennyiben addig megfelelően látja el azokat. Ezen túlmenően az EMG-t fogja megilletni a projektcég eredményének húsz százaléka. A kisebbségi tulajdonos EMG gyakorolja majd a menedzsment jogokat, míg a pénzügyi befektető feladata lesz a megvásárláshoz és a működéshez szükséges finanszírozás biztosítása. A pénzügyi befektető viseli a finanszírozási kockázatot, amit ellensúlyoz, hogy az EMG személyében egy, az ingyenes programmagazinok területén az országban talán legnagyobb tapasztalattal rendelkező szakmai befektetőtárssal dolgozhat együtt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek