Connect with us

Hirdetés

technokrata

Soros a Yahoora fogad

Dotkom

Soros a Yahoora fogad

Az arany mellett a Yahooba is komoly összegeket fektetett Soros György alapkezelője a 2009 decemberében befejeződött negyedévben.

A 2009 decemberében véget ért negyedévben a Soros György milliárdos befektető tulajdonában lévő Soros Fund Management alapkezelő több mint megnégyszerezte részesedését a Yahooban – írja a MarketWatch.

Ezzel 726 900-ról 3,5 millióra növelte Yahoo-részvényeinek számát. A csütörtöki 15,29 dollár részvényenkénti árral számolva ezzel több mint 53 millió dollárra tehető az alap tulajdonában lévő Yahoo-részesedés értéke.

Az elmúlt három hónapban két százalékkal drágultak az internetes vállalat részvényei. Péntek délelőtt fél 12-kor 2,25 százalékos mínusszal 15,24 dollárra csökkent a cég papírjainak árfolyama.

Az elmúlt év alatt a Yahoo igyekezett növelni eredményét. Megszabadult kevésbé fontos eszközeinek egy részétől, például eladta a HotJobs szolgáltatását és egyezséget kötött a Microsofttal. A bevételmegosztó megállapodás keretében a Microsoft átvenné a Yahoo keresőszolgáltatásának háttérhálózatát, ami jelentős költségcsökkentést tenne lehetővé a Yahoo számára, amely így a reklámpiacra tudná összpontosítani forrásait.

A Soros Fund Management a devizapiacoktól az árupiacokig széles körben folytatja alapkezelői tevékenységét. A 2009 október-december közötti negyedévben jelentős összegeket fektetett aranyba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés