Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Egyesült Államok sem fenékig internet

Dotkom

Az Egyesült Államok sem fenékig internet

Jóllehet az Egyesült Államok a számítástechnika és a világháló őshazája, ennek ellenére – mint egy nemrégiben készült felmérésből kiderült – az amerikai háztartások több mint egyharmada nem rendelkezik széles sávú internet-hozzáféréssel.

A szövetségi kommunikációs bizottság (FCC) vizsgálata szerint a lakosság 35 százaléka nem tud gyors kapcsolaton keresztül csatlakozni az információs sztrádához, mivel sokallja ennek árát – idézi a tanulmányt a Washington Post.

A vizsgálatot az amerikai kongresszus megrendelésére készítették, az FCC az eredmények alapján javaslatokat tervez kidolgozni arra, hogyan lehetne még szélesebb körben elérhetővé tenni a széles sávú internet-összeköttetést. Felmerült például a mobil internetezésre rendelkezésre álló frekvenciatartomány bővítése. A szervezet szakemberei szerint ahhoz, hogy új munkahelyek jöjjenek létre az USA-ban és javuljon az ország exportképessége, biztosítani kell, hogy minden amerikai képes legyen bekapcsolódni a digitális gazdaság működésébe – mondta Julius Genachowski, az FCC elnöke.

Az ötezer fős vizsgálat szerint a gyors összeköttetéssel nem rendelkezők 36 százaléka drágának tartja a komputereket és a hozzáférés havi díját. Ezek fele ugyanakkor mégiscsak előfizetne, ha a havi kiadást 25 dollárból megúszhatná, és szinte mindegyikük ezt tenné, ha csak 10 dollárt kellene fizetnie. Jelenleg az USA-ban átlagosan 41 dollár a havi előfizetési díj. Korlátozza viszont az internethasználat terjedését, hogy a gyors kapcsolattal nem rendelkezők általában nehezen boldogulnak a számítógépekkel, egy részük attól tart, hogy valami kára származik az internet használatából, másik részük nem tartja fontosnak, hogy legyen gyors internetkapcsolata.

Az amerikaiak- 86 százalékának van mobiltelefonja- 65 százalékának van kábeltévéje- 66 százalékának van számítógépe- 65 százalékának van gyors internetkapcsolataForrás: Washington Post



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés