Connect with us

technokrata

Büntettek a szadista Google videó miatt

Dotkom

Büntettek a szadista Google videó miatt

Olaszországban elítéltek három Google-vezetőt egy megbecstelenítő videó miatti ügyben.

Egy olaszországi bíróság elítélt három Google-vezetőt, amiért nem cselekedtek elég gyorsan, hogy eltávolítsanak egy internetes videót, amelyben szadista tizenévesek ütlegelnek egy autista fiút, és gúnyolódnak vele. Az ügyből az egész világon hír lett, amely kapcsán felmerültek az internetes szabadsággal kapcsolatos kérdések is.

Az első ilyen bűnügy kapcsán, amelyben gyerekek vettek részt, elítélték mindhárom vezetőt, akik hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, ugyanakkor felmentették őket a becsületsértés vádja alól. A negyedik vádlottat, akit csak becsületsértéssel vádoltak, felmentették.

A Google a döntést elképesztőnek nevezte. Mint Bill Echikson, a Google szóvivője fogalmazott, rendkívül felzaklatta őket a döntés. Az ugyanis sérti a szabadság alapelveit, amelyen az internet alapul – tette hozzá.

Az elítéltek között van Peter Fleischer, a Google nemzetközi jogi tanácsadója, David Drummond, a cég szenior elnökhelyettese és vezető jogi szakembere, illetve George Reyes nyugalmazott pénzügyi vezető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle