Connect with us

Leépít a román telefontársaság

Dotkom

Leépít a román telefontársaság

Több mint 150 Romtelecom alkalmazott gyűlt össze – Beszterce-Naszód, Brassó, Hunyad, Kolozs és Máramaros megyékből – a cég kolozsvári regionális központja előtt a múlt hét végén, hogy a tervezett létszámleépítések ellen tiltakozzon.

A romániai telefontársaság a napokban jelentette be, hogy a cég átszervezése miatt május elsejétől 600 dolgozójától kénytelen megválni.

Az elbocsátott alkalmazottak a kollektív munkaszerződésben rögzített végkielégítés kétszeresét kapják meg, így az összeg a ledolgozott évek függvényében elérheti akár a 14 ezer eurót is – nyilatkozta Ruxandra Inceu, a cég szóvivője.

A gazdasági válság kirobbanása óta a telefontársaság kétségbeesett harcot folytat a konkurenciával a fennmaradásért, az előfizetők számának zsugorodását a szolgáltatások árainak csökkentésével illetve a bérjellegű kiadások lefaragásával igyekezett ellensúlyozni a vállalatvezetés.

A megszorító intézkedéseknek köszönhetően tavaly szeptember végéig a bérekre 121 millió eurót költött a vállalat szemben a 2008 azonos időszakában kifizetett 167 millió euróval.

A kiadáscsökkentés részeként a Romtelecom decemberben bejelentette, hogy 400 alkalmazottját kölcsönadja az Ericssonnak, így január elsejétől a többnyire hálózatüzemeltető és karbantartó munkások öt évig a svéd társaságtól kapják fizetésüket.

Ezek mellet tavaly a telefontársasság már csak kilenc eurót kért az internetet, vezetékes telefont és kábeltelevíziót tartalmazó csomagért, míg egy évvel korábban csak a vezetékes telefon-előfizetés került ennyibe.

A többségben a görög OTE tulajdonában lévő Romtelecom bevételei a tavalyi év első nyolc hónapjában 7,2 százalékkal közel 610 millió euróra csökkentek, amit elsősorban a vezetékes telefon használat drámai visszaesése idézett elő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom