Connect with us

technokrata

Áramvonalasítja magát a UPC

Dotkom

Áramvonalasítja magát a UPC

A hatékonyság javítása és a szolgáltatások bővítése érdekében a UPC európai vállalatcsoportja egyesíti közép-európai műholdas televíziós üzletágait.

A csoport ilyen típusú szolgáltatásait a jövőben a luxemburgi központú UPC DTH S.a.r.l. fogja össze. Bár egyes sajtóértesülések szerint a döntés hátterében magyarországi adóoptimalizálási megfontolások állhatnak, lapunk értesülései szerint azonban főként a UPC műholdbérleti szerződései indokolják a lépést.

A UPC regionális – román, cseh, szlovák és magyar – műholdas szolgáltatásai az előző tíz évben magyarországi irányítás alá tartoztak, a UPC Direct szolgáltatás a SES-Astra szolgáltató műholdjain keresztül zajlott, miközben a társaság néhány évvel ezelőtt megvásárolta a romániai FocusSatot, amely pedig a norvég Telenorral áll szerződéses kapcsolatban. (Az Astrával idén lejáró megállapodás, valamint a műholdszolgáltató más tervei miatt az előfizetők parabolaantennáinak átállítása amúgy is időszerűvé vált.) A FocusSatnak a Telenorral már régóta élő szerződése miatt kézenfekvő a regionális szolgáltatások átszervezése. A Napi információi szerint a döntésben és az új központ székhelyének kiválasztásában sokat számított, hogy Luxemburg az európai műholdas műsorszórás központjának tekinthető. Így az eddig az egyes országokban a helyi leányok által működtetett szolgáltatásokat egy új vállalat, a szintén a UPC tulajdonában lévő UPC DTH S.a.r.l. fogja majd össze. A távközlési szolgáltató szerint a UPC Direct magyarországi, csehországi és szlovákiai, illetve a FocusSat romániai tevékenységének összevonása a hazai előfizetőket csak minimálisan érinti, a műholdváltás miatt az ügyfelek parabolaantennáit a társaság díjmentesen állítja át idén az új pozícióra. Lapunk értesülései szerint 2010-ben több hónapon át párhuzamosan zajlik majd a tévéműsorok továbbítása a SES-Astra és a Telenor műholdjain keresztül, ám hosszú távon várhatóan csak a Telenor szatellitjein szórja majd a műsorokat a UPC.

A vállalati struktúra átalakításával párhuzamosan az idén tartalmilag is megújul a UPC Direct szolgáltatás, a tervek szerint nagy felbontású hd-adásokkal bővül a kínálat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom