Connect with us

technokrata

Microsoft vírusvédelem, magyarul

Dotkom

Microsoft vírusvédelem, magyarul

Az ingyenes Microsoft Security Essentials már magyarul is elérhető.

A Microsoft ingyenes vírusvédelmi szolgáltatása, a Microsoft Security Essentials mától kezdve a hazai felhasználók számára, magyar nyelven is elérhető. A Microsoft Security Essentials a Windows operációs rendszer beépített szolgáltatásaival és az Internet Explorer 8-cal karöltve védelmet nyújt a vírusok, a kémprogramok és más rosszindulatú szoftverek ellen, és ugyanarra a Forefront technológiára épül, amely a Microsoft üzleti felhasználóknak szánt biztonsági megoldásainak is alapja. A szoftver használata nem igényel regisztrációt, azonban kizárólag eredeti Windows operációs rendszerre telepíthető.

„A Windows számtalan beépített biztonsági technológiát tartalmaz, de mindeddig nem rendelkeztünk saját vírusvédelmi megoldással.” – mondta el Budai Péter, a Microsoft biztonsági vezetője – „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerek valamint az Internet Explorer 8 felhasználói sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint a Windows XP-t és a korábbi web-böngészőket használók. A felfedezett biztonsági sebezhetőségek jelentős többsége kifejezetten a Windows XP-t és az Internet Explorer 6-ot támadja, ám ezek többsége nem tudott kárt okozni Internet Explorer 8-cal felvértezett operációs rendszereken, különösen, ha az Windows Vista, vagy Windows 7 operációs rendszeren fut.”

A Microsoft Security Essentials-t úgy tervezték, hogy észrevétlenül fusson a háttérben, és csak akkor figyelmeztesse a felhasználót, ha valami tennivalója van. Korlátozott mértékben veszi igénybe a processzort és a memóriát, így még a régebbi vagy kisebb teljesítményű PC-knél sem zavarja a felhasználó napi feladatainak végrehajtását – például dokumentumok és böngészőablakok megnyitását, vagy a keresési eredmények letöltését. Valós időben védi a PC-t a fertőzésektől – a Microsoft biztonsági termékei közül elsőként használja a vállalat új „dinamikus aláírás” szolgáltatását (Dynamic Signature Service), amellyel a felhasználók már a következő betervezett letöltés előtt rendelkeznek a legújabb vírusdefiníciós fájlok által nyújtott védelemmel.

A Microsoft Security Essentials 32 bites és 64 bites PC-vel is kompatibilis, és a következő operációs rendszereket támogatja: Windows XP SP2/SP3, Windows Vista és Windows 7 (Windows XP módban is).

A Microsoft vírusvédelmi szoftvere immáron 33 országban és 22 nyelven érhető el, a magyar mellett többek között bolgár, cseh, lengyel, szlovák, török vagy ukrán nyelven.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek