Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jöhet a Microsoft-Yahoo ügylet

Dotkom

Jöhet a Microsoft-Yahoo ügylet

Igent mondott a Microsoft-Yahoo ügyletre az unió trösztellenes hatósága.

A Microsoft megveheti a Yahoo! Inc. internetes kereső technológiáját – döntött az Európai Unió trösztellenes hatósága. A két társaság abban bízik, hogy így nagyobb konkurrenciát támaszthatnak a Google-lel szemben – adta hírül a Bloomberg. Az ügylet nem sérti a tisztességes piaci verseny feltételeit – közölte az Európai Bizottság egy sajtóközleményben. A szabályozók szerint ezzel nő a verseny az internetes keresők és a keresőhirdetések piacán, így a Microsoft a Google erős versenytársává válhat.

Az együttműködés lényege, hogy a jövőben a Yahoo! keresőszolgáltatása Microsoft-technológián fog működni, a Yahoo! pedig kizárólagos értékesítőként végzi a két cég számára a prémium hirdetések szervezését.

A vállalatok még decemberben közölték, hogy reményeik szerint a 10 éves együttműködésről szóló megállapodásra 2010 elején kerülhet sor.

A Microsoft 11,3 százalékra növelte részesedését az internetes keresők piacán januárban a korábbi 10,7 százalékról. A Google – bár részesedése csökkent – még mindig a piac nagy részét uralta a múlt hónapban 65,4 százalékos részesedéssel. A Yahoo pedig 17 százalékot hasított ki a piacból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés