Connect with us

Jöhet a Microsoft-Yahoo ügylet

Dotkom

Jöhet a Microsoft-Yahoo ügylet

Igent mondott a Microsoft-Yahoo ügyletre az unió trösztellenes hatósága.

A Microsoft megveheti a Yahoo! Inc. internetes kereső technológiáját – döntött az Európai Unió trösztellenes hatósága. A két társaság abban bízik, hogy így nagyobb konkurrenciát támaszthatnak a Google-lel szemben – adta hírül a Bloomberg. Az ügylet nem sérti a tisztességes piaci verseny feltételeit – közölte az Európai Bizottság egy sajtóközleményben. A szabályozók szerint ezzel nő a verseny az internetes keresők és a keresőhirdetések piacán, így a Microsoft a Google erős versenytársává válhat.

Az együttműködés lényege, hogy a jövőben a Yahoo! keresőszolgáltatása Microsoft-technológián fog működni, a Yahoo! pedig kizárólagos értékesítőként végzi a két cég számára a prémium hirdetések szervezését.

A vállalatok még decemberben közölték, hogy reményeik szerint a 10 éves együttműködésről szóló megállapodásra 2010 elején kerülhet sor.

A Microsoft 11,3 százalékra növelte részesedését az internetes keresők piacán januárban a korábbi 10,7 százalékról. A Google – bár részesedése csökkent – még mindig a piac nagy részét uralta a múlt hónapban 65,4 százalékos részesedéssel. A Yahoo pedig 17 százalékot hasított ki a piacból.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom