Connect with us

technokrata

Jobb, ha (megint) vigyázunk a Valentin nappal!

Dotkom

Jobb, ha (megint) vigyázunk a Valentin nappal!

Akciós ékszerek és hölgyek a vörös lámpás negyedből a szerelmesek ünnepére.

Valentin nap alkalmából szokás szerint megnő a spam mennyisége, és tartalmuk is célzottan a téma iránt érdeklődőket igyekszik elérni. Kéretlen levelek záporoznak az interneten, melyek célja, hogy pénzt csaljanak ki a szerelemtől bódult áldozatokból. Vagy ahogy a Symantec fogalmaz: „a spammerek sem akarnak kimaradni az ünneplésből.” A sárga-fekete vállalat összeszedte az öt legnépszerűbb tárgysort, amire érdemes odafigyelni. Ezek a következő címeket viselik:

– Increase your length, the best valentine´s gift (Növeszd meg a hosszát, ez a legjobb Valentin-ajándék!)
– Show off your length for valentine´s – (Mutasd ki a foga fehérjét)
– Get it before Valentine´s day and watch her smile (Szerezd meg Valentin nap előtt, és figyeld a mosolyát!)
– You have been invited to partake in a shopping spree. This Month for Valentines! (Meghívást kaptál, hogy részt vegyél egy bevásárláson. Valentin nap alkalmából.)
– Happy Early Valentine´s Day, You have been selected to go on a $1000 Shopping spree to … (Boldog elő-Valentint! 1000 dolláros bevásárlást nyert!)

A csalók a gazdasági válságot is a saját maguk hasznára fordítják. Akciós áron kínálnak például ékszereket (ha valaki esetleg az interneten keresztül rendelné meg az eljegyzési gyűrűt), de professzionális hölgyek társaságával is kecsegtetnek – kedvezményes áron -, ha magányosnak ígérkezne a piros betűs ünnep.

Öt tipp Gombás Lászlótól, a Symantec szakértőjétől, hogy mire érdemes figyelnünk a kéretlen levelekkel kapcsolatban: – Vigyázzunk, hogy mire kattintunk! Lehetőség szerint soha ne kattintsunk ismeretlen küldőtől érkező levelekben elhelyezett linkekre, csatolmányokra. – Soha ne válaszoljunk a kéretlen levelekre! Ezzel csak megerősítjük a levélszemetelőket abban, hogy az e-mailcím aktív és várhatóan további kéretlen levelekkel fog majd bombázni minket. A hasonló leveleket olvasás nélkül törüljük ki. – Feleslegesen ne adjuk ki e-mailcímünket! Nem érdemes például publikus weboldalakon megadni, hiszen így könnyedén a spammerek célkeresztjébe kerülhetünk. – Használjunk egyszerre több e-mailcímet! Lehetőség szerint tartsunk fenn egyet csak a család és barátok számára és külön egy másikat, amikor például hírlevelekre iratkozunk fel. – Védekezzünk! Telepítsünk számítógépünkre naprakész biztonsági szoftvert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom