Connect with us

technokrata

Hibás szavak miatt büntették az EBayt

Dotkom

Hibás szavak miatt büntették az EBayt

Megbüntette az EBay amerikai aukciós portált egy franciaországi bíróság, amiért rosszul szerepeltette a luxuscikkeiről ismert LVMH nevét keresőrendszerében.

Az EBay nem tarthatja fent a hibásan írt, az LVMH márkanevéhez hasonlító szavakat az online kereső rendszerében, amit az internetezők használnak a weboldalán – idézi a párizsi bíróság döntését a Bloomberg.

A bíróság 200 ezer euró megfizetésére kötelezte a céget, amiért megsértette a Louis Vuitton védjegyét és kárt okozott a luxuscég márkáinak imázsában, amiért hibás kulcsszavakat használt, például a louisvitont. Az EBaynek közleményt kell kiadni a döntésről a sajtóban és a franciaországi weboldalán.

A cég nyolcfajta hibás verziót használt a Louis Vuitton márkanevére a keresőiben, amit a Google és a Yahoo működtet, emellett termékeik kapcsán is használtak rosszul leírt szavakat. Ennek hivatalos indokait nem hozták nyilvánosságra, de könnyen lehet, hogy a márkanév leírásával hadilábon álló fogyasztókat akarták így kiszolgálni.

A bíróság arra kötelezte az EBay franciaországi egységét, hogy vessen véget a helytelen gyakorlatnak. Ha ennek nem tesznek eleget, minden egyes jogsértésért 1000 eurós büntetés jár.

Az LVMH 26 kulcsszó miatt perelte be az EBayt. A vállalat már 600 ezer eurót keresett védjegymegsértések miatt és további 600 ezer eurót márkái hírnevének megsértése révén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom