Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hibás szavak miatt büntették az EBayt

Dotkom

Hibás szavak miatt büntették az EBayt

Megbüntette az EBay amerikai aukciós portált egy franciaországi bíróság, amiért rosszul szerepeltette a luxuscikkeiről ismert LVMH nevét keresőrendszerében.

Az EBay nem tarthatja fent a hibásan írt, az LVMH márkanevéhez hasonlító szavakat az online kereső rendszerében, amit az internetezők használnak a weboldalán – idézi a párizsi bíróság döntését a Bloomberg.

A bíróság 200 ezer euró megfizetésére kötelezte a céget, amiért megsértette a Louis Vuitton védjegyét és kárt okozott a luxuscég márkáinak imázsában, amiért hibás kulcsszavakat használt, például a louisvitont. Az EBaynek közleményt kell kiadni a döntésről a sajtóban és a franciaországi weboldalán.

A cég nyolcfajta hibás verziót használt a Louis Vuitton márkanevére a keresőiben, amit a Google és a Yahoo működtet, emellett termékeik kapcsán is használtak rosszul leírt szavakat. Ennek hivatalos indokait nem hozták nyilvánosságra, de könnyen lehet, hogy a márkanév leírásával hadilábon álló fogyasztókat akarták így kiszolgálni.

A bíróság arra kötelezte az EBay franciaországi egységét, hogy vessen véget a helytelen gyakorlatnak. Ha ennek nem tesznek eleget, minden egyes jogsértésért 1000 eurós büntetés jár.

Az LVMH 26 kulcsszó miatt perelte be az EBayt. A vállalat már 600 ezer eurót keresett védjegymegsértések miatt és további 600 ezer eurót márkái hírnevének megsértése révén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés