Connect with us

technokrata

A világpiacon erősít a Mediso Kft.

Dotkom

A világpiacon erősít a Mediso Kft.

A csúcstechnológiás orvosdiagnosztikai berendezéseket gyártó magyar tulajdonú Mediso Kft.

tavaly egymilliárd forint növekedéssel 4 milliárd forint feletti árbevételt könyvelhetett el – úgy, hogy közben komoly fejlesztéseket hajtott végre és fejezett be. Ennek eredményeként idén már jó pár olyan, többmodalitású képalkotó tomográffal kereskedhetnek, amelyek világszinten is újdonságnak számítanak.

A cég termékeit a világ 76 országában forgalmazza. Termékskálája az egyszerű képalkotó gammakameráktól a többfejes SPECT/CT, valamint PET/CT képalkotó – humán és kutatási (kisállat)-diagnosztikai – berendezésekig ível, ráadásul alig van versenytársuk a területen. A piacon maradt világcégek – Philips, GE és Siemens – több száz mérnököt foglalkoztatnak a fejlesztés területén, a Mediso viszont száz fő alatti mérnöklétszámmal érte el eredményét. Legolcsóbb berendezésük 40 ezer euró, a legdrágább – a tavaly elkészült AnyScan – pedig 800 ezer euróig is elmehet. Ennek ellenére úgy tűnik, sikerrel veszi be a világpiacot, a tavaly Debrecenben átadott első példányt hamarosan újak követik – többnyire külföldi megrendelésre.

A cég továbbra is gyártja eddigi sikertermékeit, a gyógyszerfejlesztéshez használt kisállat-diagnosztikai képalkotó berendezéseket és az AnyScannél egyszerűbb modelleket. Bagaméry István igazgató a Napinak elmondta, debreceni kutató- és tréningközpontjukban már folyik az AnyScan továbbfejlesztése. A háromféle vizsgálatra is alkalmas berendezés egy évben 5-6 ezer vizsgálatot képes végrehajtani – egy vizsgálat időtartama pedig 10-20 percre csökkent. A modulárisan felépíthető berendezés kifejlesztésére 680 millió forint állami támogatást kaptak. A Debrecenben felépült klinikai központot viszont nagyrészt saját erőből, a fennmaradó részt hitelből finanszírozták.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom