Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világpiacon erősít a Mediso Kft.

Dotkom

A világpiacon erősít a Mediso Kft.

A csúcstechnológiás orvosdiagnosztikai berendezéseket gyártó magyar tulajdonú Mediso Kft.

tavaly egymilliárd forint növekedéssel 4 milliárd forint feletti árbevételt könyvelhetett el – úgy, hogy közben komoly fejlesztéseket hajtott végre és fejezett be. Ennek eredményeként idén már jó pár olyan, többmodalitású képalkotó tomográffal kereskedhetnek, amelyek világszinten is újdonságnak számítanak.

A cég termékeit a világ 76 országában forgalmazza. Termékskálája az egyszerű képalkotó gammakameráktól a többfejes SPECT/CT, valamint PET/CT képalkotó – humán és kutatási (kisállat)-diagnosztikai – berendezésekig ível, ráadásul alig van versenytársuk a területen. A piacon maradt világcégek – Philips, GE és Siemens – több száz mérnököt foglalkoztatnak a fejlesztés területén, a Mediso viszont száz fő alatti mérnöklétszámmal érte el eredményét. Legolcsóbb berendezésük 40 ezer euró, a legdrágább – a tavaly elkészült AnyScan – pedig 800 ezer euróig is elmehet. Ennek ellenére úgy tűnik, sikerrel veszi be a világpiacot, a tavaly Debrecenben átadott első példányt hamarosan újak követik – többnyire külföldi megrendelésre.

A cég továbbra is gyártja eddigi sikertermékeit, a gyógyszerfejlesztéshez használt kisállat-diagnosztikai képalkotó berendezéseket és az AnyScannél egyszerűbb modelleket. Bagaméry István igazgató a Napinak elmondta, debreceni kutató- és tréningközpontjukban már folyik az AnyScan továbbfejlesztése. A háromféle vizsgálatra is alkalmas berendezés egy évben 5-6 ezer vizsgálatot képes végrehajtani – egy vizsgálat időtartama pedig 10-20 percre csökkent. A modulárisan felépíthető berendezés kifejlesztésére 680 millió forint állami támogatást kaptak. A Debrecenben felépült klinikai központot viszont nagyrészt saját erőből, a fennmaradó részt hitelből finanszírozták.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés