Connect with us

technokrata

Tovább esik az LCD-tévék ára

Dotkom

Tovább esik az LCD-tévék ára

Ha nem is a tavaly tapasztalt ütemben, de tovább esik a lapos tévék ára.

A tavalyi visszaesést követően idén hat százalékkal több lapos tévét adhatnak el a gyártók a világon, így a tavalyi 205 millió helyett 218 millió új készülék találhat gazdára – írja a Világgazdaság. A legnagyobb kereslet a feltörekvő országokban várható, de az olyan törpe méretű piacok is bővülhetnek, mint amilyen a magyar.

Az elmúlt évben kilenc százalékkal mérséklődött a lapos tévék ára, ami szakértők szerint idén nem ismétlődik meg, de azért további árcsökkenés várható. Az LCD és a plazma technológia harca végképp az előbbi javára dőlhet el, éppen azért, mert az LCD-panelek ára esik. Képernyőméter alapján a nagyobb tévék ára csökken gyorsabban.

Magyarországon 2008-ban csak a háztartások huszadának volt lapos tévéje, míg 2009-ben már minden nyolcadik lakásban volt ilyen tévé. Terjed a házi mozi is és a kereskedők sokat várnak az idei focivébétől, amely megnyomhatja a 3D-s és a LED technológiájú – jobb képet nyújtó és sokkal kevesebbet fogyasztó – lapos tévék iránti keresletet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom