Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple iPad: fanyalog a szakma

Dotkom

Apple iPad: fanyalog a szakma

Az Apple bemutatta a már az elmúlt év vége óta beharangozott új eszközét, az iPadet.

A társaság vezére, Steve Jobbs szerint a varázslatos, mi több forradalmi eszköz olyan, ma még szokatlanul újszerű szolgáltatásokat nyújt, mint például a böngészés az interneten, e-mailek küldése és fogadása, fényképek és videók megtekintése, zenehallgatás, játék és e-könyvek olvasása. És mindezt egyetlen egy készülékbe integráltan. Cserében viszont nem játssza le a weboldalakon nagyon gyakran használt Adobe Flash-tartalmakat, és egyszerre gyakorlatilag csak egy program futtatható. Nem csoda, hogy fanyalog a szakma.

Az 1,27 centi vastag készülék tömege viszont csak 680 gramm – ezzel az iPad minden laptopnál és netbooknál vékonyabb és könnyebb. Az iPad 9,7 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítású kijelzője IPS technológiával működik. A széles, 178 fokos látószög mellett is éles képet és egyenletes színminőségű megjelenítést kínál – állítja a gyártó. Az iPhone újdonsága, az intelligens virtuális billentyűzet majdnem teljes méretű szoftveres billentyűzetté növekszik az iPad nagyobb kijelzőjének köszönhetően. A készülék az új iPad Keyboard Dock segítségével teljes méretű hagyományos billentyűzettel is használható.

Az iPad lelke az A4, az Apple új generációs rendszerchipje. Az Apple által tervezett chipnek is köszönhető, hogy az akkumulátor üzemideje akár tíz óra is lehet. Az iPad két változatban lesz kapható – az egyik Wi-Fi, a másik Wi-Fi és 3G-alapú kapcsolattal is rendelkezik.

Az iPad tizenkét új generációs, Multi-Touch technológiával működő alkalmazást tartalmaz. Ezek mindegyike álló és fekvő nézetben is használható. A nézetváltás automatikusan történik, amikor a felhasználó bármilyen irányba elforgatja a készüléket. A felhasználók HD minőségben tekinthetik meg a filmeket, televíziós műsorokat és YouTube-videókat. Az iPad készüléken az App Store több mint 140 ezer alkalmazásának szinte mindegyike futtatható. Ide tartoznak az iPhone és iPod touch készülékekhez korábban megvásárolt programok is. A készülék március végétől lesz megvehető.

Az iPad az eszközök sosem látott kategóriáját teremti és határozza meg. Segítségével a felhasználók minden eddiginél személyesebb, ösztönösebb és élvezetesebb módon kezelhetik az alkalmazásokat és a tartalmat – mondta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés