Connect with us

technokrata

Az okostelefonokkal hasít a Nokia

Dotkom

Az okostelefonokkal hasít a Nokia

A Nokia negyedik negyedéves jelentésével túlszárnyalta az elemzői becsléseket, amit elsősorban annak köszönhet, hogy az okostelefonok piacán növelni tudta részesedését.

A Nokia, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának negyedik negyedéves profitja 65 százalékkal emelkedett – közli a Bloomberg. Ezzel túlszárnyalta az elemzői becsléseket, mivel visszaszerezte korábban elvesztett piaci részesedését az okostelefonok piacán.

A cég részesedése 13 százalékkal nőtt, miután a nettó nyereség 948 millió euróra, azaz részvényenkénti 26 centre emelkedett, az egy évvel korábbi 576 millió euróról, azaz részvényenként 15 centről. A bevétel 12 milliárd euró lett. Az elemzők 572 millió eurós profitot vártak 11,2 milliárd eurós eladások mellett.

A Nokia 40 százalékkal növelte piaci részesedését az okostelefonok piacán az elmúlt három hónapban, az egy évvel ezelőtti 31 százalékhoz képest. A vállalat amellett, hogy olyan plusz szolgáltatásokat vezetett be, mint az ingyenes navigáció, a telefonok árait is csökkentette.

A vállalat eladásait negyed/negyed és év/éves alapon is növelni tudta. A cég teljes részesedése a mobiltelefonok piacán 39 százalékos volt az elmúlt negyedévben, ami két százalékpontos emelkedés az egy évvel ezelőtti adathoz képest. A Nokia 126,9 millió telefonkészüléket dobott a piacra a negyedik negyedévben átlagosan 63 eurós áron. Az okostelefonok eladásából származó bevétel 3,9 milliárd euróra nőtt, míg az átlagos eladási áruk 186 euróra csökkent a korábbi 190 euróhoz képest.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák