Connect with us

technokrata

Szenved az amerikai telefonóriás

Dotkom

Szenved az amerikai telefonóriás

A Verizon amerikai telefontársaság alulteljesített az elemzői becslésekhez képest elsősorban az üzleti előfizetők csökkenése miatt.

A Verizon Communications, a világ második legnagyobb telefontársasága közzétette negyedik negyedéves eredményét, ami alatta marad az elemzők előrejelzéseknek, mivel a növekvő munkanélküliség miatt visszaesett az üzleti előfizetők száma – közli a Bloomberg.

Az eladások 9,9 százalékkal 27,1 milliárd dollárra nőttek, ami kisebb, mint a Bloomberg 27,3 milliárdos elemzői becslése. A társaság egyszeri költségek nélküli profitja részvényenként 54 centre csökkent, ez megfelel a piaci várakozásoknak.

A Verizon elsősorban vezetékes telefonos, illetve internetes szolgáltatási miatt szenved – az előfizető tábor ugyanis e két szegmensben jelentősen csökkent 2009 utolsó három hónapjában. Ez nagyban visszahúzta a társaság eredményét, amelynek pedig a mobil szolgáltatásból származó nyeresége túlszárnyalta a cég eredeti várakozásait. A vállalat közölte, hogy a vezetékes vonal egysége újra magához fog térni a munkanélküliségi ráta javulásával.

A Verizon részvényei 30,68 dollárra emelkedtek a tengerentúli tőzsdén tegnap. A papírok értéke 2,3 százalékkal esett vissza tavaly.

A cég nettó 653 millió dolláros, azaz részvényenkénti 23 centes részvényenkénti veszteségről számolt be, míg egy évvel korábban 1,24 milliárd dolláros profitot jelentettek. Ugyanakkor ebben benne van egy 3 milliárd dolláros, munkaerő-csökkentéssel összefüggő kiadás is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek