Connect with us

Hirdetés

technokrata

Semmit sem ígér a Philips, de jót jelentett

Dotkom

Semmit sem ígér a Philips, de jót jelentett

A vártnál jobb profitot ért el a Philips, de a jövőt ködösnek látja.

A holland Philips Electronics NV 260 millió euró nettó nyereséget ért el a negyedik negyedévben szemben az egy évvel korábbi 1,18 milliárdos veszteséggel. Az EBITA nyereség 662 millió euróra nőtt 26 millióról, jóval meghaladva az elemzők 502 milliós várakozását.

Az árbevétel 7,26 milliárd euróra csökkent 7,6 milliárdról, aminek oka a cég szerint főként a valutaárfolyamok változása. A szakértők 7 milliárd euróra számítottak – ezt a feltörekvő piacokon elért jó teljesítményével szárnyalta túl a vállalat.

Az ING elemzője, Jan Hein de Vroe szerint az eredmények fantasztikusak: “könny szökött a szemembe – mondta -, miután minden fronton meghaladták a várakozásokat”. A világ legnagyobb fényforrásgyártója, egyben Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai cége ugyanakkor nem adott középtávú előrejelzést, mivel a menendzsment szerint a bizonytalan gazdasági környezetben nem lehet megbízható prognózist készíteni.

Azt azért bejelentették, hogy a cégvezetés részvényenként 70 eurócentes osztalékot javasol, ami a bizakodás jele, és 2010-ben további jelentős lépést akarnak tenni a 10 százalékos EBITA-ráta elérése felé. A negyedik negyedévben ez 9,1 százalék volt, 2009 egészében átlag 4,5 százalék.

A Philips decemberben adta fel középtávú programját a recesszióra hivatkozva. A társaság belátta, hogy nem tudja elérni korábban kitűzött céljait. Ugyanakkor hasonló cipőben járnak konkurensei, a fényforrásüzletben és az egészségügyi berendezések gyártásában érdekelt amerikai General Elecric, és az utóbbi üzletágban tevékenykedő német Siemens is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés