Connect with us

technokrata

Kínai versenytársai kergetik az Ericssont

Dotkom

Kínai versenytársai kergetik az Ericssont

Alaposan átgázolt a válság, illetve az egyre erősebb kínai versenytársak támasztotta verseny a svéd Ericsson AB-n, a mobiltávközlési hálózatok piacának legnagyobb szereplőjén.

A társaság nettó nyeresége 92 százalékkal zuhant a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, árbevétele pedig 13 százalékkal maradt el a tavalyitól. Az Ericsson 4,3 milliárd koronát (421,7 millió euró) költött az elbocsátásokkal, illetve az átszervezésekkel járó kiadásaira. A vállalat a korábban bejelentett 5000 helyett 6500 alkalmazottjától vált meg (igaz, eközben az olasz Pride S.p.

A. távközlési szolgáltató felvásárlása nyomán 1000 fővel nőtt a létszáma).

Az Ericsson vásárlói, a mobiltávközlési szolgáltatók a válság miatt kevesebbet költöttek gsm-hálózataik frissítésére, az új generációs rendszerek telepítését pedig a korábban vártnál lassabban kezdték el. Különösen a közép-európai, a közel-keleti és az afrikai operátorok lettek óvatosabbak – hangsúlyozta a vállalat közleményében Hans Vestberg vezérigazgató. Szakértők szerint egyre nehezebbé válik a vállalat számára, hogy fenntartsa piaci részesedését és ezzel egyidejűleg egészséges pénzügyi eredményeket érjen el. Kínai versenytársai – elsősorban a Huawei – agresszíven törnek előre, így az elmúlt időszakban aláírt szerződések igencsak vékony profitrátákat tartalmazhatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák