Connect with us

technokrata

Mit csinált a Sony-Ericsson?

Dotkom

Mit csinált a Sony-Ericsson?

A Sony Ericsson a vártnál kisebb veszteséget jelentett a negyedik negyedévről.

A Sony Ericsson mai bejelentése szerint negyedik negyedéves nettó vesztesége 167 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 187 millióról – írta a MarketWatch. Az SME Direkt által megkérdezett elemzők 169 milliós veszteségre számítottak 1,9 millió eurós árbevétel mellett.

A veszteség kiigazított értéke 40 millió eurót adott a nevezett időszakban, egy évvel korábban 133 millió euró volt ez az érték. A társaság árbevétele 40 százalékot zuhant éves szinten, 1,75 milliárd euróra, ami az eladott készülékek számában is ekkora mértékű csökkenést jelentett, az eladások 14,6 milliós darabszámot jelentettek, a készülékek átlagára éves szinten egy euróval 120 euróra csökkent.

A költségcsökkentések és az új termékek piacra kerülésének hatására azonban a bruttó árrés az egy évvel korábbi 15, illetve az harmadik negyedéves 16 százalékról 23 százalékra nőtt tavaly október és december között. A társaság becslése szerint 5 százalék körüli piaci részesedéssel rendelkezett 2009-ben, az idei évre pedig az eladási darabszám enyhe növekedésére és “kihívásokkal teli” időszakra számít a szektor egészére a gyártó.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek